Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może rzeczywiście jestem przyzwyczajony za bardzo do diesli... :)

Pytam dlatego bo zamierzam kupić M550i i wiem, że ten silnik jak żaden inny wymaga starannego podejścia do rozgrzewania przy starcie i schładzania po dłuższej lub szybszej trasie. Generalnie jest to jednostka bardzo "wrażliwa".

Po prostu webasto mogłoby skrócić czas rozgrzewania silnika i wydłużyć przyjemność w pełni korzystania z jego mocy szczególnie na krótkich odcinkach :D

Właśnie po to u siebie założyłem webasto :-)

Niefabryczne dogrzewa silnik i kabinę. W F10 fabryczne to samo, w G30 niestety nie wiem.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Panowie czy webasto podgrzewa również silnik czy tylko wnętrze auta? Z serwisu mam sprzeczne informacje...

Palnik Webasto grzeje ciecz chłodzącą, a nie powietrze.

Przez to temperatura robocza silnika osiągana jest dużo szybciej.

Opublikowano
Panowie czy webasto podgrzewa również silnik czy tylko wnętrze auta? Z serwisu mam sprzeczne informacje...

Palnik Webasto grzeje ciecz chłodzącą, a nie powietrze.

Przez to temperatura robocza silnika osiągana jest dużo szybciej.

Ok, super! Dzieki za info.

• 1 rok później...
Opublikowano
Może rzeczywiście jestem przyzwyczajony za bardzo do diesli... :)

Pytam dlatego bo zamierzam kupić M550i i wiem, że ten silnik jak żaden inny wymaga starannego podejścia do rozgrzewania przy starcie i schładzania po dłuższej lub szybszej trasie. Generalnie jest to jednostka bardzo "wrażliwa".

Po prostu webasto mogłoby skrócić czas rozgrzewania silnika i wydłużyć przyjemność w pełni korzystania z jego mocy szczególnie na krótkich odcinkach :D

Właśnie po to u siebie założyłem webasto :-)

Niefabryczne dogrzewa silnik i kabinę. W F10 fabryczne to samo, w G30 niestety nie wiem.

No niestety muszę Cię zmartwić, "dorabiane" Webasto w F10 ogrzewa tylko kabinę.