Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów.Mam do was pytanie odnośnie odwodnienia w e39.Jakiś czas temu natknąłem się na problem zalanej komory tam gdzie znajduje się serwo,podobno ten problem jest dość częsty w innych e39 ale mniejsza z tym.Chciałbym się od was dowiedzieć gdzie znajdują się wszystkie kanały odwadniające nadwozie w e39 moja bawara to sedan bez szyberdachu benzyna 2.5 170KM rocznik 1999 tak dla ścisłości.Chcę te kanaliki przeczyścić aby nie mieć więcej takich niespodzianek.Pozdrawiam;)
Opublikowano

Masz zatkany odpływ wody z tej komory. Zatkał się pewnie przez zbierający się syf. Rękawiczka i wyciągasz błoto z dna komory żeby zrobić przepływ a potem wypłukać wszystko dokładnie.

Odpływ wody też masz do błotnika z podstawy mikrofiltra oraz w drugą stronę do komory silnika też jest odpływ. Bardzo często się liściami zapychają...

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=DM71-EUR-01-2003-E39-BMW-520d&diagId=64_0673

10 i 5 z powyższego linka.

Opublikowano
Te kanały w obudowie filtra przeciwpyłkowego udrażniałem przy okazji zmiany filtrów bo tam faktycznie były jakieś liście i inny syf a ten odpływ to jest gdzieś pod serwem bo tak gdy patrzę z góry to nic nie widzę.I czy po stronie pasażera też jest taka wnęka i gdzieś tam odpływ?