Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Już po kłopocie ! Magielek zrobiony, po regeneracji ale ok !

Rok gwarancji , solidna robota - polecam ! Jeśli ktoś ma podobne problemy posiadam namiary na godnego wykonawcę

moje gg: 5009918 :lol:

Opublikowano
Warsztat jest w Wieliczce .Gość sam regeneruje. Montarz demontarz czyszczenie całego układu, olej przekładniowy i geometria kół z wydrukiem. Regenerowana maglownica do E30 800zł. Możliwość odliczenia do 300zł za starą. Fachowa robota !!
Opublikowano

Podaje adres : Janusz Pajdak Zabawa 143 tel : 500 195 400

najlepszy dojazd od strony Wieliczki A4 lub od strony Niepołomic.

Opublikowano
Warsztat jest w Wieliczce .Gość sam regeneruje. Montarz demontarz czyszczenie całego układu, olej przekładniowy i geometria kół z wydrukiem. Regenerowana maglownica do E30 800zł. Możliwość odliczenia do 300zł za starą. Fachowa robota !!

no to ladnie cie policzyl :D

oryginlany zestaw naprawczy do maglownicy bmw z ASO - 100 pln w detalu - czesci nieoryginlane w sumie kosztuja ok 30 pln.

Olej 20 pln :)

Reszta to robota :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Cenią się fachowcy od regeneracji maglownic i jeszcze pozostaje pytanie jak maglownica została zregenerowana.

Zakup nowego uszczelnienia i wymiana we własnym zakresie jest tańszym rozwiązaniem, lecz na jak długo.

Trzeba pamiętać o tym że maglownica, a dokładniej wycieki z niej to nie tylko kwestia wymiany uszczelnień, które padaja, ale także stan listwy. Często bowiem to ona ma na sobie spore ślady zużycia, które mogą doprowadzić do ponownego rozszczelnienia.

Fachowiec do którego ja zawsze woziłem maglownice do regeneracji zajmuje się przede wszystkim przetoczeniem listwy tak aby nowe uszczelnienie, które on już dobiera pod własny ostateczny wymiar przetoczonej listwy, wytrzymało nastepny nie mały okres żywotności. Najstarsza maglownica jaka pamietam jeździ już 6 rok i ani kropli nie puszcza. Najbardziej nietypowa z pośród BM-ek maglownica którą oddałem do regeneracji to do E30 ix-a i jeździ już piąty rok. Ja w swojej buni mam zregenerowaną maglownicę u niego, czyli do E21 323 i jestem zadowolony.

Koszt regeneracji u niego to może nie mała kwota, bo zawsze płaciłem w granicach 500zł - ale warto.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

oryginlany zestaw naprawczy do maglownicy bmw z ASO - 100 pln w detalu - czesci nieoryginlane w sumie kosztuja ok 30 pln.

pytalem u mnie, wolaja za to 250 pln :(

cos tanio u Ciebie w tym Slupsku...

Edytowane przez remesz
Opublikowano
do E30 - możliwe, że kosztuje w okolicach stówki do 130 zlotych. do E36 całość kosztuje ok 180PLN. należy też brać pod uwagę, że wymiana uszczelniaczy niekoniecznie zlikwiduje wszystkie problemy związane z maglownicą. cena 800PLN za regenerację (o ile tyczy się elementu złożonego na nowych częściach i z gwarancją) nie jest zawrotna. jest OK, jeśli jeszcze koleś odlicza 300PLN za zwrot starej części, to istna bajka :mrgreen:

18.11.2006

Forza evil!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktos sie orientuje czy w szczecinie lub rejonie ktokolwiek regeneruje magle. Pytam bo wiem ze mozna wymienic lub naprawic tu i tam, ale czy regeneruje ktos?...
Opublikowano
Witam. Mnie też wy interesowalo gdzie w szczecinie lub okolicach można zregenerowac maglownice,jak ktos ma jakieś namiary to prosze napisać.
Opublikowano

Niestety i ja musiałem ja wymienic.

Miasto Warszawa na Jelonkach, koszt 700 zł ( bez wyjecia i własna maglownica ) okres gwarancji 6 mies, jeszcze nie włozona ale mam nadzieje ze bedzie sie dobrze spisywała. Pozdrawiam