Skocz do zawartości

E46 320D 2002r - wybuch akumulatora - kilka pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Niestety wybuchł mi akumulator w bagażniku kiedy byłem w sklepie. Nie wiem czyja to wina, bo akumulator w sumie ma pol roku i jest na gwarancji. Ale stalo tez u mechanika, bo ojciec wlal mi benzyne (no coz.. kazdemu sie moze zdarzyc :) ), a to diesel. I tam czyscili pompe paliwa i czy jest mozliwosc, ze przez to poszla jakas zwara i akumulator wybuchl? Klemy byly dobrze dokrecone i akumulator nieruchomy. Na szybko tylko ogladalem, bo w ten dzien wyjezdzalem w trase

wiec jedyne co widzialem to stopione kable od aku, spalona tapicerka w okol miejsca, gdzie lezy akumulator. No i wlasnie przez to, ze jezdze ciezarowka auto teraz duzo stoi. A garazu dla niego nie mam i garazuje pod blokiem ;) Tez moze miec wplyw na to? Ze jakas wilgoc albo cos. I do kogo sie zglosic z tym? Producenta akumulatora, bo jest na gwarancji? Czy Ci mechanicy, bo cos mogli nagrzebac? A auto od mechanika tylko wrocilo do domu, 10km i stalo. Dopiero jak wrocilem to jezdzilem, zrobilem w ten dzien ok 150km i jak wychodzilem ze sklepu to sie dymilo, otworzylem bagaznik, troche buchnelo ogniem i sie zaczela akcja pozarnicza :mad2:

Edytowane przez Hande
Opublikowano
Zrobilem 3 zdjecia ale wrzuce je dopiero jak zlapie neta na kompa, bo z telefonu nie moge wrzucic, chyba ze ktos podpowie jak ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak na kompie, wrzucasz na jakiś hosting i wklejasz bezpośredni link do zdjęcia między nawiasy po kliknięciu na "Img".

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie jest to bezpośredni link, ma być tak: https://zapodaj.net/images/321de42a6f10b.jpg

Poprawione, mas coś niestandardowego podpiętego bezpośrednio pod aku? Wzmacniacz?

321de42a6f10b.jpg

56bab1c83e0de.jpg

5cb8e8ad12b47.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
skoro masz aku nowy to zgłaszasz się tam gdzie kupiłeś z paragonem i tyle. Ewentualnie wchodzisz na strone Boscha i czytasz jak reklamować ich produkt i tyle. Nad czym się zastanawiać :)
szukam
Opublikowano
to nie pierwszy przypadek jaki widziałem, reklamuj choć będzie ciężko żeby się przyznali bo musza ponieść koszty naprawy, zaraz napiszą ze zwarcie lub zbyt duże ładowanie i takie tam. Ale spróbować można wydaje mi sie ze to zrarcie wewnatr aku