Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z kluczykiem - pilot nie reaguje na otwieranie/zamykanie. Sprawdzałem baterie jest 2,97 wymieniłem na nowa i jest równo 3. Mimo wszystko nadal nie działa, kodowanie tez mi mie wyszło. Z kluczyka po włożeniu do zamka i od wewnątrz wszystko dziala.

Kodować probowalem poprzez włożenie na poziom 1 wyjęcie i przytrzymanie zamykania w między czasie klikając 3 razy otwieranie. Probowalem tez odwrotnie.

Kluczyk przestał działać nagle, wszystko działało Ok, z daleka i w ogóle. Zostawiłem samochód pod centrum handlowym, dojechałem do domu i już od tego momentu nie działa,

E39, polift, 2001 sedan 520i, 2.2 6 cylkow

Za pomoc oferuje piwko w wawie

Opublikowano
Wygląda na problem z kodowaniem, zobacz kilka filmików na yt jak kodują kluczyk i spróbuj, może coś robisz źle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja sugerowałbym dwie rzeczy

1. spojrzeć w antenę/odbiornik centralnego zamka

2. być może sama elektronika w kluczyku padła i będziesz potrzebował ją wymienć

Ja najpierw jednak skupiłbym się na pierwszym punkcie.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz tylko jeden? Może coś nie styka w środku? Jak masz rozcięty to niech zajrzy jakiś elektronik. Mój drugi nie działał, zrobiłem z nim w stacyjce dłuższą trasę i zaraz po zgaszeniu udało się zakodować, myślałem, że ma słabą baterię, bo na drugi dzień nie działał, czasem działał i jak stuknę go dłonią to działa, więc w moim przypadku coś nie łączy, ale narazie szkoda mi go rozcinać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.