Skocz do zawartości

WITAM problem ze stabilnym prowadzeniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie kupilem e38 730d auto jest na oryginalnych 18" kolach wszystko jest ok poza stabilnym prowadzeniem na drogach z nawet niewielkimi koleinami bylo sprawdzone zawieszenie ukl kierowniczy opony sa nowe - co to moze byc?

i druga sprawa to mapa polski do navi - gdzie to moge dostac

[email protected]

Opublikowano
Niestabilnosc w kolinach to oczywiscie albo niesprawnosci w ukladzie albo za szerokie opony. Jesli wyeliminowales luzy to najwyrazniej 255 to troche za duzo. 235 wydaje mi sie, maksem. Jezdzilem poczatkowo na 235/60 i za wyjatkiem duzych kolein, to wszystko bylo dobrze. Moj model jest z poczatku produkcji i przewidywano do niego 215/65. Zmienilem i teraz zadne, absolutnie zadne koleiny sa mi nie straszne. Obstawialbym ten tyl z 255.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja bym sprawdził jeszcze raz zawieszenie przodu

tuleje wahacza - one odpowiadają za myszkowanie

ostatnio wymieniłem i poprawiło się na koleinkach

a opony - czy są nówki czy używki ?

czy na prostej auto nie ściąga , czy koła nie biją

Pozdro

Mario

Opublikowano

niestabilnosc w koleinach

hmmm

a ktorym autem jest stabilnie w koleinach ? :)

masz z tylu szersze opony niz z przodu, wiec to pewnie pogarsza jazde

ale na koleinach zawsze bedzie cie nosilo :)

wjezdzasz w koleiny i sie dziwisz ze cie nosi?

jesli na prostej jest wszystko ok to przyczyna sa koleiny :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

no tak tylko tym bmw zeby nie wypasc z drogi trzeba machac kierownica w lewo i prawo

jechalem dzisiaj kolegi mercedesem ktroy ma tez 18'' szer 235 przod i tyl i kierownica mozna to auto utrzymac na wprost - nie trzeba machac w lewo i prawo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

max na nasze drogi to 205, a najlepiej 195 mm szerokości, tylko że to nie do E38 więc po prostu musisz sie przyzwyczaić

o nie wiedziałem, że to juz stary temat :worried:

Opublikowano
Racja, ja na zimówce 205 jeźdzę normalnie, letnie kapcie 225 to na koleinach walka.

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg