Skocz do zawartości

524td problem z otworzeniem auta (zamek centralny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jezeli taki problem juz byl to bardzo przepraszam ale jestem w kropce, wlasnie wrocilem z urlopu, akumulator mialem bardzo slaby i zapomnialem go wyciagnac przed wyjazdem. sprawa wyglada tak ze akumulator zdechl, a ja nijak nie moge otworzyc auta (zamek centralny) przekrecam kluczyk i nic sie po prostu nie dzieje. czy ktos mi moze poradzic jak sie dostac bez koniecznosci wybicia szyby ? bagaznik tez sie nie otworzy kluczykiem... prosze o szybka pomoc ...
Opublikowano

Są dwa trzy wyjścia.

1. Jeżeli centralny nie jest zaryglowany to podważ słupek drzwi w górnej części, tak aby wsunąć przez łączenie uszczelki drut nie gruby, ale dosyć sztywny zakończony wygiętym uchem, aby pociągnąc za dzyndzel.

2. Jeżeli nie masz ekranów pod silnikiem to podaj zasilanie na zacisk plusowy na rozruszniku wciskając się pod auto.

3. Można próbować za pomocą płaskiego długiego śrubokręta otworzyć maske, ale wymaga to umiejętności i wyobrażenia sobie jak wygląda mechanizm zamka maski, aby wiedzieć gdzie podważyć śrubokrętem.

Czy próbowałeś otworzyć trybem awaryjnym przekręcając kluczykiem w zamku drzwi i dźwigając lekko klamkę?

To rozwiązanie było co prawda w starszych modelach ale spróbować trzeba.

Opublikowano
hmm ale klape napewno idzie otworzyc bynjamniej tak powinno byc z tego co mi wiadomo.. ostatnio kupilismy 524td i tam tez byl ten problem ( z 1991) otwieranie awaryjne nie zadzialalo wiec otworzylo sie bagaznik bez problemu i przez podlokietnik wlazlo dziecko z pobliskiego palcu zabaw i otowrzylo auto...
moje modele
Opublikowano
awaryjne zawsze działa zamki zmienili w 92najprościej to tak unieś klamke i przekręć klucz jeżeli za pierwszym nie zadziała to jeszcze pare razy i guzik wyskoczy ja kręciłem z 5 min i poszło
BMW sie nie psuje
Opublikowano
u mnie awaryjne zadzialalo, ale tylko od strony pasazera. Klamka do gory i krecilem kluczem, potem opuscilem klamke.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg