Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że temat był już kilkukrotnie ale nie znalazłem rozwiązania swojego problemu. Chodzi o to że mam zapieczone wtryski i proszę forumowiczów o jakąś radę jak je wyciągnąć, a może ktoś zna jakiegoś specjalistę z Wrocławia i okolic co robi takie rzeczy? Będę bardzo wdzięczy za pomoc.

Opublikowano

Młotkiem kinetycznym do wtrysków.

Można próbować również zagrzać mocno silnik i wtedy je wyciągać, metal cieply się rozszerza więc mogą się poluzować minimalnie i będzie łatwiej. Przy świecach żarowych to działa.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ruszają się czy nie drgną? Jak masz metalowy przewód na zbyciu to możesz go wkręcić i szarpać za niego, jeżeli nie to podwarzaj odpowiednio dobranym płaskim kluczem i dodatkowo możesz przewiązać pod cewką drut i szarpać do góry. Wiem że druciarstwo, ale jak nie masz wybijaka to może uda się. Gorzej jak ani drgną, wtedy raczej słabo to widzę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
w m47(starszy silnik) musiałem wyciągnąć 1 zapieczony wtrysk(podkładką puszczało) i za wiele nic nie pomagało. Ogólnie pare razy wyciągałem w 2 e46 i zawsze po 1 lałem różnych wd40 i tym podobnych środków by trochę "namiękło", następnie nakrętka od wtrysku miałem dospawany uchwyt i szarpanie - nic innego by nie pomogło. Co ciekawe wtryskowi nic się nie stało, po wymiany podkładki i wyczyszczeniu całość złożona do kupy była i było wszystko ok.
Opublikowano
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Za ten temat zabieram się od jutra za pomocą młotka bezwładnościowego. Mam kolejne pytanie, czy po demontażu/wymianie wtryskiwaczy i listwy ciśnienia należy to jakoś zakodować czy zrobi się to samo?
Opublikowano
nie zrobi się samo :D wtryski trzeba kodować. Każdy ma swój numer indywidualny w którym jest zawarta informacja o wydajności wtryskiwacza dzieki której sterownik silnika wie jak dawkować paliwo poszczególnym wtryskiem.
szukam