Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również :wink: .

Ciekawe na jaką kwotę ojciec dostał fakturkę ?

Jeśli odstąpi od umowy, to pewnie i tak będzie grubo we plecy.

A może jeszcze lepiej, umowa na Niemca.

Ale ja tego już nie chcę wiedzieć.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Panowie. Ja nie z tych co tu kręcić będę. Byłem z ojcem oglądałem. Podobał mi się mówiłem że go chce. Miałem 26500. Tata powiedział że na święta mi dołoż. Ja do pracy pojechałem. Tata pojechał dołożył i kupił. Oczywiście faktura na mniej. Ale wszystkie papiery będą w piątek jak wrócę z pracy. I poprostu powiem Panu jaka jest sprawa. Poprostu zobaczę co powie. Jestem zły ale na siebie .

Edit.

Zadzwoniłem dziś na spokojnie do handlarza z informacja czego się dowiedzialem. Wyraźnie się chyba wystraszył i jak to możliwe że licznik cofany jak są tuvy i co proponuje w tej sytuacji. A ja i mój tata to poprostu głupki. Pojechał zapłacił samochód i dowod zabral. Ale na reszte papierow czyli umowe fakture tlumaczenia na piatek. I teraz nienwiem co zrobic. Renegocjowac cenę ? Zwrot ? Czy 300tysiecy to na ten samochód to bardzo dużo ? Poradzicie coś ?

Opublikowano
No tak, kupowanie takiego auta na zasadzie "podoba mi się" to słaby pomysł, to nie Agencja :) Wszystko zależy jaką masz umowę. Przypuszczam że na Niemca, a jeśli nawet przez komis to z zaniżoną kwotą. W obu przypadkach za dużo nie zrobisz. Jeśli kupiłeś jak należy to cofanie licznika jest karalne, więc możesz wystąpić na drogę prawną, duża szansa że na jej początku handlarz się przestraszy i uda się odkręcić transakcję. Jak masz taki spory przebieg to czekają cie także spore wydatki przynajmniej na początku.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Większość ludzi tak kupuje i nie widzę nic w tym złego. Kierowanie się pozytywnymi emocjami jest naturalne, cechuje optymistów.

W całej tej sprawie jest jedna przykra sprawa. Tata chciał zrobić robić prezent, cieszył się, że zrobi niespodziankę ...a teraz Ty będziesz niezadowolony. Niestety pewnie już Tacie powiedziałeś o co chodzi i ...niesmak pozostanie.

Jeśli jednak nie powiedziałeś, albo akceptujesz to auto takie jakim jest to powiedz ojcu że zaszła pomyłka i auto jest OK. No i że się cieszysz :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli umowa jest zaniżona to faktycznie chyba najlepsze rozwiązanie :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ręce mi opadły gdy to wszystko przeczytałem.

Kolego Toomaszek92 ty masz jajka czy wydmuszki?

Trzeba było powiedzieć tacie, że jest kręcony bo sprawdziłeś i go nie warto brać. Wiadomo chciał dobrze,

ale na pewno tata by zrozumiał. Jak było po fakcie to trzeba było działać szybko i stanowczo.

1. Oddać żelazo i zabrać całą kasę spowrotem!

2. Powiedzieć że ma dokręcić licznik i oddać np: 7000zł i auto zabierasz.

3. W przypadku nie zgodzenia się handlowca na p1 lub p2 zabrać auto spuścić mu konkretny wp...dol. tak aby na wigilię pięknie wygladał, a jak się zogoi to poprawić jeszcze raz tak aby na długo zapamiętał tą transakcję.

Nie robiąc nic zgodziłeś się na wydymanie bez poślizgu w czasie teraźniejszym, jakby oszust z wielką łaską sprzedał ci auto bo już po nie kolejka się ustawia.

Spokojnie znalazł byś inne, przecież tego żelastwa jest pełno

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Też oddał bym kręcone.

Jak chcesz sprawdzić historię auta to jedź do ASO lub pisz do Dray-a.

Opublikowano

A sprzedający to tu czyta i się zastanawia czy mu spuszczą manto ? czy lepiej unieważnić sprzedaż lub zaproponować rekompensatę ? albo zmienić nr telefonu ;-)

Hmm... weź Siarę za negocjatora ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Cześć Panowie trochę się już wszystko wyjaśniło. Pojechałem powiedziałem jak jest. Samochód został już w komisie ja papiery jeszcze zabrałem i dostałem papierek że zapłaciłem 30800zl Ale kasa będzie jutro jak przedstawię mu historię. Teraz napiszę do kolegi z góry nawet zapłacę jak będzie trzeba i sprawa zalatwiona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko tu będzie wyciągnąć coś co jednoznacznie przesądzi sprawę, natomiast uważam że na 95% była manipulacja przebiegu

Przejrzałem wszystkie 3 systemy.

1. ISPA - brak wizyty serwisowej lub odczytu z kluczyka który potwierdza korektę.

2. ISPA LIGHT - brak wizyty serwisowej lub odczytu z kluczyka który potwierdza korektę. Jedynie w polu "km-Stand (Zentraldaten)" widać 237.260 km - nie da się określić daty, uprzedzam wtajemniczonych że pomimo widocznej daty w "Fahrzeug Spezifikation" jest ona mało wiarogodna bo w tym samym roku są odczyty wskazujące na niższy przebieg, a ta data TYLKO W NIEKTÓRYCH przypadkach pokrywa się z rzeczywistością.

3. AIR - brak wizyty serwisowej lub odczytu z kluczyka który potwierdza korektę

Podeśle Ci screen który możesz spróbować mu podesłać (237.260 km), podaj tylko maila na priv

Opublikowano
Słuchaj a jeszcze takie pytanie zadzwoniłem do serwisu Aso w łodzi i Pan przez telefon mi powiedział że on widzi że już 2009 samochód miał 180tysiecy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pozostaje Ci nic innego jak wsiąść w świeżo zakupione X3 albo w PKS/PKP i kierunek Łódź. Tam wydrukują Ci wykaz z wizytą 180 tys w 2009 roku.

Poświęciłem Ci zupełnie bezinteresownie sporo czasu na dokładną analizę (nie tylko w systemach BMW), wysłałem ci screen na maila. W zamian ani dziękuję ani pocałuj mnie w D.

Powodzenia.

Opublikowano
Wysłałem Ci kolego podziękowania lecz mam je cały czas w zakładce do wysłania. Tak więc dziękuję Ci jeszcze raz bo naprawdę bardzo mi pomogłes ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oddałeś auto?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej, skoro jest taki szczęśliwy :8) pewnie odpisze jutro późnym popołudniem, jak wytrzeźwieje :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak oddałem i kasa co do grosza
Jeden mądry.

PS.

Wklej jeszcze link ogłoszenia tego wybrańca...

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Brawo Toomaszek92 w spodniach masz wszystko tak jak powinno być. Napewno jesteś z siebie dumny, a tata z ciebie jeszcze bardziej. Teraz to możesz powiedzieć że handlarz może się dymać sam a nie was. Nie wątpiłem w ciebie ani przez chwilę.

Fajnie, że dobry człowiek DRAY pochylił się nad sprawą i podrzucił co trzeba nie biorąc ani złotówki.

Hm handlarzowi i tak należał się face lifting chociaż delikatnie oczko za próbę oszustwa.

Nie reagując na patologie związaną z przekrętami na autach dajemy cicha zgodę handlarzom oszustom.

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach żelastwa.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Zaproponował mi 5 innych samochodów z jeszcze mniejszymi przebiegami z góry widać lipnymi a na koniec że za 4 mniej mi ją puści. Ale jego to sobie odpuszczam.