Skocz do zawartości

Przerobienie przedniego reflektora E92 USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprowadziłem sobie z USA BMW E92 335 XI 2009 r przed liftem . Samochód był uszkodzony z przodu i posiada tylko reflektor Xenon Dynamic z lewej strony . Potrzebuje dokupić prawy reflektor.

Nasuwa się wiec pytanie . Czy jeżeli kupię wersje europejska będzie to wszystko działało ? Czy muszę przerobić lewy reflektor , a może najlepiej kupić dwie łapmy europejskie tylko to już od razu duży koszt .

Zdjęcie naklejki z reflektora lewego znajdującego się obecnie w pojeździe .

https://zapodaj.net/32637dc0bdf8f.jpg.html

Bardzo prosiłbym o pomoc w moim problemie i dobra radę ;)

Opublikowano
Przerabiałem to, nie jestem pewny, ale chyba reflektory się różnią. Najlepiej poszukaj na aukcjach reflektora USA. Czasami się trafiają.
Opublikowano
  • Autor
Tylko czy wszystko będzie ok jeśli prawa lampe założę USA ? Czy samochód przejdzie badanie techniczne ?
Opublikowano
Przejdzie :cool2:
Opublikowano
Poszukaj sobie lampę z USA bo one mają taka fajna obrysówke na boku. Przegląd przechodzi normalnie nie trzeba nic przerabiać. Sam mam taką z USA i nic się nie dzieje na przeglądzie czy kontroli niebieskich.
Opublikowano
Lampy są takie same, szukaj wersji europejskiej
Opublikowano
  • Autor
@wojo80 lampy nie są takie same . Różnią się pomarańczowa częścią w rogu ( wersja USA)
Opublikowano

W e92 są takie same, za bardzo nie rozumiem o jaka pomarańczowa cześć Ci chodzi?

Różnica była tylko w e90 przed liftem

Opublikowano
W górnych rogach lamp jest pomarańczowa pojedyncza dioda która świeci razem z postojem. Coś podobnego jak w E60. w lampach EU tego nie ma
Opublikowano
Faktycznie jest dioda, można ja wykodowac i śladu nie ma