Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! W ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką elektromobilności i innych aspektów szeroko rozumianej ochrony środowiska. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym jak i skorelowanych wątkach.

Tomek,

Doradca online Instytutu Ochrony Środowiska.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie! W ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką elektromobilności i innych aspektów szeroko rozumianej ochrony środowiska. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym jak i skorelowanych wątkach.

Tomek,

Doradca online Instytutu Ochrony Środowiska.

Świetnie.

1. Dwa identyczne auta, ale róźne kraje pochodzenia. Jedno ma DPF, drugie nie. Dlaczego nie mozemy wyciac DPF w tym pierwszym - przeciez bedzie mial parametry jak ten drugi?

2. Dlaczego nei moge wyciac dpf legalnie, skoro po jego pozbyciu sie nadal bede spelnial normy euro 4 ?

3. Kiedy pojawi sie wiecej stacji do ladowania.

• 7 miesięcy temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja mam parę pytań kluczowych dla elektromobilności.

Kiedy w końcu Polska stanie się samowystarczalna energetycznie, bo póki co, coraz więcej prądu importuje się z zagranicy, a nowych elektrowni nawet na papierze nie ma.

Gaz, ropa z Rosji prąd ze Szwecji i Niemiec. Rozumiem, że ropy czy gazu może nie być u nas w odpowiedniej ilości, ale węgla, wiatru i wody u nas w opór.

No i najważniejsze pytanie. Ile będzie wynosiła akcyza na prąd do ładowania samochód? Bo nie wierzę, że nie ma w planach tego podatku.