Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od pewnego czasu szukam dla kuzyna mocnego BMW serii 5 E39. Ostatnio znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=118525859

Wstępnie już rozmawiałem ze sprzedawcą. Skrzynia jest już zrobiona. Opis jest dosyć obiecujący, jadnak ze względu na odległość i podejście niektórych ludzi do sprzedawania samochodów jestem w fazie głębokiego rozmyślania :doh: Tego co się dowiedziałem przez telefon to, to że:

- przebieg autka to 270tys.km;

- w Polsce od ok. 3 lat;

- kiedyś delikatnie przerysowany błotnik tylny i drzwi;

Edytowane przez Majowy
Opublikowano

No tak, na zdjęciach jest ładna.

Ale czy w rzeczywistości :?:

Może ktoś zna ten samochód, widział go :?:

Wiecie jak długo go sprzedaję obecny właściciel:?:

Czy cena jest OK :?:

Na co zwrócić uwagę :?:

Zauważacie coś niepokojącego :?:

Opublikowano

Jutro z samego rana ruszam do Szczecina. Mam nadzieję, że nie na darmo. Biorę tester grubości lakieru, przydałby się jeszcze laptop z programem diagnostycznym. :doh: To byłbym pewny prawie wszystkiego. Aha jeszcze od spodu przydałoby się rzucić okiem.

Dieselek też niczego sobie i chyba też jest po małym lifcie. :cool2:

Opublikowano

Przejechałem 800km po to by wrócić do domu jednym samochodem. Dlaczego :?: Standardowo sprzedający okazał się bardzo prawdomówną osobą. Byłem, sprawdziłem, załamałem się.

Oznaczeń tego auta może być wiele, SZROT, ZŁOM, PADAKA itd :!: :!: :!:

Przestrzegam przed tym samochodem, to auto nie ma punktu, w który nie oberwało. Do tego stosunek właściciela do samochodu. Plus to, że auto wogóle nie jest zadbane, mnóstwo tandety i fuszerki. Nie zawracajcie sobie głowy tym egzemplarzem. Nawet gdyby cena spadła do 20.000zł. Koszty doprowadzenia tego samochodu do porządku są kosmiczne, o ile to wogóle możliwę.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Opublikowano
Ja zawsze po autko jeżdze do wroga i zawsze byłem zadowolony :cool2: Tobie też radze :D

Popieram przedmówce :arrow:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

no ale to trzeba miec gdzie nocowac najlepiej jak sie jedzie do nimiec

bo tam tez to co w necie ladnie wyglada

to na zywo moze wygladac inaczej

a tym bardziej jak cena jest atrakcyjna (tanio)

ale lepiej olac okazje, bo to sie zemsci i kupic auto w normlanej sredniej cenie

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Nawet niech kupi za te samą kase co w kraju.Ale podstawa żeby sam pojechał i wybrał sobie.A nie zlecał handlarzowi który i tak kupi łupa aby taniej :twisted:
Opublikowano (edytowane)

Aby nie być gołosłownym w skrócie opiszę co zastałem na miejscu.

A oto, wspałanie, serwisowane i ładne 535i ze Szczecina:

1. maska, dwa błotniki tylne, jeden błotnik przedni, dach, progi, słupki wszystkie cztery do lakierki. Czyli właściwie całe auto do lakierowania. Przyczyną nie były zarysowania, tylko pękający szpachel i bąble rdzy;

2. skóra w środku wytarta i brudna;

3. w klimatroniku popękane przyciski i nie działająca klimatyzacja;

4. klapa bagażnika unieruchomiona sznurkiem nylonowym; :duh:

5. alufelgi z poździeranymi rantami, liczne ślady utlenienia aluminium;

6. z przodu łyse opony, jedna z powyrywanymi kawałki gumy na profilu opny;

7. xenony bez regulacji, jedna żarówka xenonowa luźna, zupłnie nie zamocowana;

8. poprzepalane ringi;

9. lewe tylne drzwi nie otwierały się od środka, przyczyną był brak klamki; :jawdrop:

10. popękana oslona silnika, brak niektórych plastyków pod maską;

11. nadkola niedbale podpięte, tzn. trzymaly się na jednej może dwóch śrubach;

12. krzywa podłoga w bagażniku, naciągana i spawana;

13. każdy element blacharki miał inną grubość lakieru;

14. odpadające listwy na zderzakach;

15. układ wydechowy nieszczelny;

16. bardzo inteligentna nawigacja, według jej wskazań odległość pomiędzy Gdynią a Kamieniem Pomorskim to 208km;

17. nieczytelny wyświetlacz komputera;

18. powyrywane listwy ozdobne, lub ich brak;

19. uszczelka drzwi zniszczona kompletnie, można powiedzieć że jej poprostu nie było;

20. elementy nośne karoserii w okolicy przednich błotników bardzo sfatygowane, podłużnice jak harmonijki;

Można by tak wymieniać do 100, albo i dalej. To było to co zapamiętałem i zauważyłem w ciągu tych kilkunastu minut oględzin. Sprzedawca w dodatku, że kłamał podczas rozmowy telefonicznej, to podczas spotkania wmawiał mi, że auto jest w świetnym stanie. A to co zauważyłem to szczegóły, o których on nie wiedział, bo się nie zna na samochodach. Za chwilę mówił zupełnie coś innego, poczym sam się gubił w tych kłamstwach.

OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYM OGŁOSZENIEM :!: :!: :!:

Proponuję umiescić je w odpowiednim dziale. Biorę pełną odpowiedzialność, za to co napisałem. A niedowiarkom proponuję zadzwonić i przekonać się na własnej skórze.

Edytowane przez Majowy
Opublikowano

Ja nie mam litości i gdy jadę daleko oglądać jakieś auto i na miejscu okazuje się, że sprzedawca to oszust na drugi dzień daje w internecie konkurencyjne ogłoszenie i tam zamieszczam prawdziwy opis auta.

Ogłoszenie na otmoto (widoczne na allegro) to tylko 1,22 z VAT warto opisać kolesia i oszczędzić innym rozczarowań.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Najgorsze jest to, że wkońcu sprzeda ten samochód komuś, kto nie zorientuje się o jego wadach. A wtedy napiszą w gazecie "Ostatni lot BMW" - świeżo upieczony właściciel BMW ginie w nowo zakupionym aucie. :duh:

Przed wyjazdem o wszystko się wypytywałem, prosiłem o wyraźne fotki. Dostałem sprytną, wymijającą odpowiedż.

Naszczęście znalazłem inną oferte, dużo atrakcyjniejszą i prawdopodobnie już we wtorek nie będe musiał dalej szukać. Samochód jest nieco droższy, ale młodszy i prawie w idealnym stanie. Najlepsze jest to, że znalazłem go w promieniu 20km od miejsca zamieszkania. :lol: