Skocz do zawartości

Przedni pas w nowszej i starszej wersji - różnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Stary i nowy przedni pas. Mam E30 silnik M10 na gazniku '84 i sie grzeje .... stwierdzilem ze mam zalozony przedni pas od nowszej wersjji. Jesli ktos zna to proslilbym o podanie różnic pomiedzy nowszym i strszym przednim pasem .... wydaje mi sie ze w tej nowszej wersji sa inaczej rozmeszczone wloty powietrza i chyba mocowania ( mam zamontowaną chłodnice od mojego silnika). Czy ma ktos pomysl na rozwiazanie tego problemu ? Dodam ze samochod jest sprawy technicznie (termostat, chłodnica oraz wentylator). Prosze o pomoc bo Upały zmuszaja mnie do czestych postojów.[/url]
BMW to moj pierwszy i jedyny samochod.
Opublikowano
Pas przedni od nowszej wersji czyli od "szerokiej lampy" jest przede wszystkim szerszy niż w starszej wersji czyli sięga bliżej ziemi i ma przeważnie tylko jeden wlot powietrza przewidziany na chłodnice oleju normalnie zaślepiony. Powietrze na chłodnice dostaje sie tylko przez wloty w atrapach dodatkowo za nimi jest plastikowa kierownica powietrza na chłodnice. W starym pasie są chyba dodatkowo 2 otwory zaraz pod zderzakiem dla chłodnicy ale nie jestem pewien.
Opublikowano
A czy mozna dokonac w tej dolnej czesci jakies wlasne przeróbki ... np wyciecie otworów .... hmmmm.... lub zastąpieniem tego jakąś siatką ??[/url]
BMW to moj pierwszy i jedyny samochod.
Opublikowano
To troszke mija się z celem bo jak to bedzie wyglądało, moim zdaniem sprawdz jak masz zabudowaną chłodnice wewnątrz czy ma tą osłonę przednią.
Opublikowano
W starym typie były wloty powietrza w dolnym pasie. Wtedy też stosowano zasłoniete "nerki". Znajdz takie odsłonięte i powinno pomóc. Twoich niestety nie wytniesz. Sa tak skonstruowane. Sam chciałem :mrgreen: bo takie mam i nie da rady.
Opublikowano
W moim przypadku mam wloty powietrza w atrapach po lewej i po prawej i w dolnym pasie. Natomiast Nerki są wypełnione plastikiem. Toworzą całośc z żeberkami.