Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest duzy problem wymienic tuleje w tylnym wahaczu te przy budzie? ogladalem to dzis i nie wiem czy wahacz zejdzie jak odkrece

to "pudelko" w ktorym siedzi tuleja czy trzeba wieksza demolke kola

calego robic?

pawel

Opublikowano
A jakie masz objawy wskazujace,ze cos zlego z tulejami sie dzieje??Ja dzisiaj wymienilem poduszki amortyzatorow tylnich, bo mi walilo...wiec tak sie pytam, skad mysl ze tuleje... :norty:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Na dźwigniętym aucie i zdjętym kole, odkręć te trzy śruby na klucz 18 aby opuścić przód wachacza na dół - spokojnie, trochę prężyć może ale nie rąbnie całe zawiecho (możesz podtrzymać drugim lewarkiem)

Gdy już mocowanie wachacza z tuleją będziesz miał opuszczone to musisz pomyśleć o jego wybiciu, a potem o sposobie na wprasowanie nowego. Młotkiem nie proponuję Ci go wbijać, bo pojedziesz po drugą tuleje.

Jeżeli sposobu nie masz to jedź do mechanika.

Opublikowano
Na dźwigniętym aucie i zdjętym kole, odkręć te trzy śruby na klucz 18 aby opuścić przód wachacza na dół - spokojnie, trochę prężyć może ale nie rąbnie całe zawiecho (możesz podtrzymać drugim lewarkiem)

Gdy już mocowanie wachacza z tuleją będziesz miał opuszczone to musisz pomyśleć o jego wybiciu, a potem o sposobie na wprasowanie nowego. Młotkiem nie proponuję Ci go wbijać, bo pojedziesz po drugą tuleje.

Jeżeli sposobu nie masz to jedź do mechanika.

Dzieki, oto mi chodzilo. Nowa tuleja to powerflex a wiec zalozenie bez wprasowywania

Opublikowano
A jakie masz objawy wskazujace,ze cos zlego z tulejami sie dzieje??Ja dzisiaj wymienilem poduszki amortyzatorow tylnich, bo mi walilo...wiec tak sie pytam, skad mysl ze tuleje... :norty:

Bylem na 2 szarpakach i wskazly wlasnie te tuleje, ale wiadomo

pewny do konca nie jestem bo tez zakladalem ze to gorne mocowania amortyzatorow