Skocz do zawartości

bagażnik dachowy E60 oryginalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zginęła mi gumowa podkładka od stopy bagażnika dachowego do E60. Z jakiegoś powody producent wykonał zdejmowane podkładki i.... jedna z 4 podkładek się gdzieś "zdjęła". Rzecz mała, niby nic, ale bez niej bagażnik jest praktycznie do wyrzucenia, a tutaj wiadomo narty wkrótce :D

Dzwonię do dealerów (M-cars Kraków) oraz do www.czescidobmw.pl ale mówią, że w katalogu nie mają oddzielnej części i nie można dokupić tej podkładki. Gdzie szukać pomocy, bagażnik jest oryginalny od BMW i szkoda by go wyrzucić z powodu jednej podkładki

Opublikowano
Zginęła mi gumowa podkładka od stopy bagażnika dachowego do E60. Z jakiegoś powody producent wykonał zdejmowane podkładki i.... jedna z 4 podkładek się gdzieś "zdjęła". Rzecz mała, niby nic, ale bez niej bagażnik jest praktycznie do wyrzucenia, a tutaj wiadomo narty wkrótce :D

nie mają oddzielnej części i nie można dokupić tej podkładki. Gdzie szukać pomocy, bagażnik jest oryginalny od BMW i szkoda by go wyrzucić z powodu jednej podkładki

Ja bym spróbował dorobić z cienkiej gumy podobną :D Masz na wzór jeszcze trzy.

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz.

Niestety dorobienie nie jest takie proste. Podkładka nie jest płaskim kawałkiem gumy który mógłbym wyciąć wg wzoru ale ma zgrubienia które wchodzą w otwory w stopie bagażnika. wymaga to poważniejszego "rzeźbienia" i mówiąc szczerze jest dla mnie niewykonalne.

Kolejną rzeczą jest fakt iż nie chciałbym robić prowizorki. w końcu to BMW i trochę zobowiązuje :D

Te podkładki muszą nagminnie ginąć (łatwo wypadają) więc jestem zaskoczony , że nie jest to popularny temat w ASO ani na forach.

Opublikowano
to już wiem dlaczego mi przy kupnie bagażnika wręczono 3 sztuki extra :-)
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ruszyło się coś w sprawie tych podkładek pod stopy?

Również zgubiłem jedną sztukę, a w poniedziałek mam jechać na wakacje. Idzie to gdzieś dokupić?

• 2 lata później...
Opublikowano
Jeżeli ktoś posiada gumowe podkładki to chętnie odkupie, najbardziej mi zależy na tylniej lewej. :)