Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jako że nie mam u siebie w aucie pdc naszła mnie myśl o jego dokładce, myślę tu o ori a nie o jakimś chińczyku. W ramach studiowania tematu pojawiło mi się kilka pytań.

Czy w przedliftach występowało pdc przednie + tylne czy wyłącznie tylne?

Czy przy dokładce ori pdc z przedlifta do przedliftowego auta potrzeba coś kodować?

Czy można zastosować pdc przednie + tylne z polifta w przedlifcie i czy potrzeba to jakoś dodatkowo kodować i czy nie będzie z tym problemu. Z tego co rozeznałem temat to w przedlifcie był system pasywny a w polifcie aktywny ale może ktoś wyjaśnić o co chodzi ;-)

Czy w belkach wzmacniających zderzaki (front, tył) oraz w samych zderzakach pod listwami istnieją gotowe otwory pod czujniki czy trzeba wiercić?

Pozdrawiam

Piotr

• Moderatorzy
Opublikowano

Wstępnie się rozeznałem w temcie, ale nie we wszystkim o co pytasz.

W belce nie ma otworów.

W zderzaku też nie :P a mocowania są potrzebne, więc bez zmiany zderzaków się nie obejdzie.

Gadałem z jakimś kolsiem co miał na sprzedaż to mówił, że moduł jest plug and play - podłącza się wiązki, wsteczny i gotowe.. z tym, że u siebie w bagażniku wiążki nie widziałem, a podłączenie do kompa chyba jest też potrzebne - w poprzednim musiałem to mieć, bo INPĄ czytałem czujniki poszczególne.

Ja po zastanowieniu będę szedł w kamerę cofania (do radia na androidzie) - cena podobna, jak nie niższa (biorąc po uwagę wymianę zderzaków) a dodatkowo tablet w radiu i wszystkie plusy z tym związane.

Opublikowano

Hej

Belka i zderzak to najmniejszy problem bo jest to do ogarnięcia - otwornica + pilnik ;-)

Pdc podpina się chyba jak dobrze pamiętam pod szynę komunikacyjną K-bus. Ale czy sterownik z polifta będzie pracować w przedlifcie? :-) Żeby to odpalić to potrzeba sterownik, głośnik, wiązka i czujniki.

Kamerka fajna sprawa, wiem bo mam u siebie ale uwierz mi nie rozwiązuje ona problemu obrysu auta po bokach, dlatego myślę o dokładce pdc ;-)