Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy bmw f20 ma fotele skórzane czy jest to ekonomia skóra bo widzę że wiele pojazdów ma popękane fotele ktoś coś wie ? Czy to w zależności od wyposażenia ? Bo wygląda to bardzo słabo

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pękają fotele z Sensatec czyli dermy. Rodzaj skóry można sprawdzić po numerze VIN.
Opublikowano
Pękają fotele z Sensatec czyli dermy. Rodzaj skóry można sprawdzić po numerze VIN.
Czyli są opcjonalnie do wyboru ?

Opublikowano

Auto z 177 tys przebiegu udokumentowany czyli samochody z tapicerka sensatec są nieporozumieniem to samo widzę jest z f20 i f30 616cb65d0e29cb4ff5afc96e5d097d48.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

No tak, pierwszy właściciel mógł wybrać tapicerkę w zależności od tego ile chciał na nią wydać.

Wolałbym zwykły materiał niż sensatec.

Opublikowano
No tak, pierwszy właściciel mógł wybrać tapicerkę w zależności od tego ile chciał na nią wydać.

Wolałbym zwykły materiał niż sensatec.

Ok , czyli są sztuki z tapicerka skórzaną dzięki za odp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sensatec z założenia jak i z nazwy NIE jest skórą...

Ale czy skórą jest to, co obecnie BMW nazywa DAKOTA albo Nappa?

Okazuje się, że... chyba NIE :duh:

Poczytajcie o tym w Google, sporo tam wywodów o skórze i "półskórze" we współczesnych BeeMWu.

Yyyy :mad2:

---

JayZet®

---

Opublikowano

W f10, f30 skóra potrafiła się przetrzeć przy 20kkm, a pękać przy 80kkm. W dziale f10 jest temat gdzie zszedł kolor przy 20kkm z tapicerki drzwi (!), o dziwo diler uznał reklamację.

We wszystkich modelach FXX skóra była bardzo niskiej jakości, robiona przez firmę Bader w Polsce. W seriach GXX jest podobno lepiej, ale to czas pokaże.

Miałem sensatec w e90, jak ją sprzedawałem to był jak nowy, zero zużycia, nawet bez zmarszczek, więc to też można zrobić dobrze lub źle. Niestety producenci coraz bardziej dbają o to by samochód "się zużył" po 3-5 latach.

• 2 tygodnie później...