Skocz do zawartości

e60 po zmianie na zimowe opony blad control system

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis zmienilem opony na zimówki tzn cale kola mam dwa komplety letnie i zimowe.Po zmianie blad control system swieci sie reczny na czerwono dsc i abs po zgaszeniu i ponownym zapaleniu bledy jakiegokolwiek brak ale po przejechaniu 2km to samo , kola te same co w zeszla zime opony przód to 225/45/17 a tyl 225/55/17 dziwne bo w zeszla zime nie bylo zadnego bledu plyn hamulcowy jest czujniki dobre .Wiec zalozylem z powrotem ale tylko na tyl 225/50/17 i blad juz nie powraca Niewiem co to morze byc przyczyną wywalanie bledu przeciez na tym samym zestawie jezdzilem w zeszłą zime :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież to różnica w wysokości 45mm i 7% :shock: nie wiem jakim cudem nie miałeś problemu w zeszłym roku, ale to zdecydowanie niedopuszczalne. Pomijam wygląd, ale systemy muszą głupieć od takiej różnicy.

Zamień e60 w tytule na 530i.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no wlasnie tez mnie to zastanawia ze w zeszlym roku bylo ok a taraz bledy kurde z drugiej strony szkoda tych gum bo sa jak nowe opony michelin alpin :mad2:
Opublikowano

o w morde.... :shock:

Ty serio jeździsz na 225/45 i 225/55R17 ? :D Ja patrząc na te liczby wariuje a co dopiero ABS który liczy obroty koł na podstawie czujników :mrgreen:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
W zeszle lato mialem 235/45 tyl i 225/45 przód ale bledy wyskoczyle dopiero wczoraj jak zmienilem na zime Nie bylo nigdy problemu z abs w e39 tez mam rozne opony tyl 245/45/17 przód 225/45/16 i nigdy nic sie nie dzialo :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja co zmianę kół na sezon robię adaptację "tyre puncture" bo letnie to 245/45/17 a zimowe to 225/55/16 choć i tak powinienem mieć na zimę wysokość 60 do felg 16'.

Jeśli wysokości zachowane są takie same to nic nie powinno się dziać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e39 tez mam rozne opony tyl 245/45/17 przód 225/45/16 i nigdy nic sie nie dzialo :D

:? To błąd czy Ty tak na poważnie? :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myśle że Kolega się pomylił z felgami.

W E39 nie ma takich systemów jak w E60 i po zmianie na inny rozmiar komputer nie podaje błędu.