Skocz do zawartości

Compact - żarówka od podswietlenia tylnej rejestracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spalila mi sie zarowka od podswietlania tylnej rejestracji w bmw e36 Compact '94 i za nic nie moge sie do niej dostac a nie chce nic połamać. Prosze o pomoc :-) :)
Opublikowano

No to tak, na poczatek musisz podpalic samochód sąsiada i dopiero sie do tego zabrać :mrgreen:

Zartuje, wydaje mi sie ze musisz wymienic cała lampke bo chyba nie da sie dojsc do tych żarówek :think:

Opublikowano

Nie mam wprawdzie compcta ale patrząc na zdjęcia tylnej klapy podświetlenie tablicy wyglada jak w sedanie więc nie powinno byc problemu z wymianą żarówek ;)

Wykręcasz dwa wkręty mocujące listwę ozdobną, zdejmujesz ją i masz dostęp do lampek podświetlajacych tablicę, są tam żarówki rurkowe 5W o ile dobrze pamietam ;)

Opublikowano
Spalila mi sie zarowka od podswietlania tylnej rejestracji w bmw e36 Compact '94 i za nic nie moge sie do niej dostac a nie chce nic połamać. Prosze o pomoc :-) :)

W klapie bagażnika Compacta masz mocowanie podświetlenia tablicy...

Otwórz klapę albo zobacz od dołu, ze są tam 2 śruby obok lampek podświetlających tablicę...

Jak je odkręcisz to zrejmiesz małą maskownicę zamka bagażnika i 2 lampek... element 24

dalej to już prosto... żarówki podłużne chyba 5W <|==--==|>

:)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)