Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wyświetla mi się taki komunikat podczas wejścia do auta.

Samochodu nie można normlanie zamknąć. Co muszę zrobić, żeby go zamknąć?

Oddalić kluczyk, aby samochód go nie wykrył, po zgaszeniu nawigacji zamykam drzwi i czekam ok 15-20 sekund na wyłącznie się zielonego sygnału na skrzyni biegów

i dopiero wtedy mogę go zamknąć.. Nie działa tryb P na skrzyni biegów, nie mogę go wbić. Wyświetlają się komunikaty odnośnie właśnie "Parking" czyli tego P.

Wcześniej raczej normalnie działało ;) Nie wiem, może coś kliknąłem?

Edit

Czytałem, że temat dotyczy drzwi. Miałem wymienione drzwi na nowe z BMW..... praktycznie z całym osprzętem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Objawy masz takie jakby ktoś Ci wkręcił śrubkę znajdującą się przy obudowie skrzyni biegów, która daje możliwość przepychania samochodu, w którym nie odpala silnik, a co za tym idzie nie da się wrzuć pozycji N. Śruba ta popycha dźwigienkę, która odblokowuje blokadę skrzyni, która jest zapinana w pozycji P.

Z drzwiami to jest raczej odwrotnie. Gdy są otwarte nie da się ruszyć samochodem i skrzynia sama wchodzi z ustawienia D lub R do pozycji P.

Opublikowano

By na stałe zablokowac skrzynię na N w celu przepchniecia itp to śrubkę wkrecamy az usłyszymy taki klik.

Żeby normalnie odblokować to wykrecamy do usłyszenia klik.