Skocz do zawartości

e60 530d momenty dokręcania przewodów CR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód to BMW e60 530D silnik M57N

jakim momentem należy dokręcać przewody wysokiego ciśnienia do wtryskiwaczy i do szyny CR ?

Oraz jakim momentem dokręca się wtryskiwacz do mocowania pokrywy zaworów ?

Czy przy demontażu wtrysków i montowaniu tych samych w te same miejsca coś trzeba dodatkowo robić ?

W sensie czy auto się zapowietrzy przy rozkręceniu przewodów ? jeżeli tak to czy jest jakaś procedura na odpowietrzenie ?

Opublikowano
jakim momentem należy dokręcać przewody wysokiego ciśnienia do wtryskiwaczy i do szyny CR ?

23nm

Oraz jakim momentem dokręca się wtryskiwacz do mocowania pokrywy zaworów ?

9nm

Czy przy demontażu wtrysków i montowaniu tych samych w te same miejsca coś trzeba dodatkowo robić ?

Sprawdzić stan uszczelek miedzianych lub wymienić na nowe. To samo z oringami.

auto się zapowietrzy przy rozkręceniu przewodów ? jeżeli tak to czy jest jakaś procedura na odpowietrzenie ?

Zapowietrzy. Przy próbie odpalenia auto pokręci dłużej i odpali. Jeśli nadal nie będzie chciało odpalić to trzeba popuścić jeden przewód aż powietrze zostanie wypchnięte (przy kręceniu rozrusznikiem).

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

dzięki za odpowiedź

Właśnie jestem na etapie zamawiania nowych oringów oraz nowych podkładek

Oringi mają numer 13537787236 i w inter cars są od ręki firmy BOSCH za 4,50 zł sztuka (aso 22 zł sztuka)

Podkłądki miedziane numer 13532247156 mają w innym sklepie po 3,33 zł sztuka Firma BOSCH (aso ponad 20 zł sztuka)

Jak myślicie czy te elemnty firmy BOSCH będą dobre ? w sensie dobrze spasowane ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja używam elring i nie mam zastrzeżeń, bosch nie miałem w rękach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.