Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj kolego...a jak ma widzieć korki i utrudnienia jak nie jest to podłączone pod neta ?? :mad2: :mad2: :mad2:

Normalnie. Na terenie Niemiec MK3 w E39 przedliftowym miała informacje o korkach i utrudnieniach. Net do tego nie jest potrzebny.

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prwnie TCM - ale to akurat jest nadawane przez ukf i np na śląsku mozna zlapac czeskie ostrzezenia i komunikaty nadawane w tym systemem. W nowszych bmw jest fajny system RTTI.
Opublikowano
Dlaczego mowicie, ze nie pokazuje korkow. Jak jezdze po Holandii to zawsze pokazuje takie strzalki i jak przejezdam obok to wtedy w miejscu gdzie strzalki jest tez i korek. Wiec to chyba nie do konca tak jak mowicie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego mowicie, ze nie pokazuje korkow. Jak jezdze po Holandii to zawsze pokazuje takie strzalki i jak przejezdam obok to wtedy w miejscu gdzie strzalki jest tez i korek. Wiec to chyba nie do konca tak jak mowicie.

Pisali o Polsce. Za granica wiadomo ze TMC dziala jak jest.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy. Macie coś już bo w sieci pojawiły się zdjęcia

76686f6a093ad06f.jpg

To pocieszenie.

Myślałem że już nic nie będzie:-(

Opublikowano
Doszly drogi ktorych wczesniej nie mialem. Wiec to to cudo :D
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie nowej mapy do testowania. Po ściągnięciu z podanego linku do testowania wypalamy 3 płyty ?

Pozdrawiam

Opublikowano

A jak wgrać fotoradary do tej nawigacji? Co trzeba zrobić żeby mieć powiadomienie głosowe?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak wgrać fotoradary do tej nawigacji? Co trzeba zrobić żeby mieć powiadomienie głosowe?

Pozdrawiam

Trzeba poczekać aż ktoś zrobi wersje z fotoradarami albo samemu dodać punkty poi.

Na zagranicznych forach jest opis

Opublikowano
Ściągnąłem navi z powyższego linku z chomikuj. Nagrana na verbatim rw prędkość x2. Działa zaraz po włożeniu. Nawet nic sie nie instalowało. Na szybko to widzę ze jest duża poprawa z aktualizacją. Odcinek s19 koło Rzeszowa oddany w sierpniu br jest dodany. Cała a4 i a1 do piotrkowa. Jestem pod wrażeniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A taki sceptyczny byłeś... :)

Dane dot map widzialem ze sa z 2017Q1 - czyli ~kwiecień 2017

Wazne ze jest ok :)

U mnie instalowala sie aktualizacja najpierw a pozniej juz mapa dziala normlanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak oni to robią czy kupują tylko wycinki map czy jak ale ja po tych mapach do domu znowu nie dojadę. :duh: To co w AM, TT zostało poprawione dobrych 6-8 lat temu w tych mapach dalej jest skopane. Dobrze, że przynajmniej poprawili 50m drogi i mapa już nie woła, że muszę przekraczać granicę żeby dojechać do domu. :lol: /ale to chyba było poprawione w 2016/
Opublikowano

U mnie instalowala sie aktualizacja najpierw a pozniej juz mapa dziala normlanie.

A to ciekawe bo jest na mape kawałek S19 oddany w sierpniu 2017, a piszesz że mapa z kwietnia 2017.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A gdzie mieszkasz że tam nie ma drogi na mapach?

Droga jest na mapie ale brakuje jej z 300m pośrodku więc z obu stron jest "ślepa", nie ma ciągłości. W rzeczywistości zawsze ta droga była cała nawet jak była "gruntowa" w latach 80-tych. To co pisałem, że poprawili to w ogóle była jakaś parodia bo droga w/g mapy przekraczała granicę /wjeżdżała do czech/ jechała wzdłuż granicy 50m i wracała na naszą stronę. :mrgreen: W rzeczywistości po obu stronach biegną drogi równolegle ale na tym odcinku oddzielał je jedynie pas graniczny - obecnie 4m trawnika, kiedyś drut kolczasty, pas zaoranej ziemi i piasek..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to ciekawe bo jest na mape kawałek S19 oddany w sierpniu 2017, a piszesz że mapa z kwietnia 2017.

Tak jest w danych mapy.

Może też uwzględnili drogi projektowane)

Opublikowano
Koledzy. Jak by co, to sam osobiście sprawdziłem i mapy do MINI też chodzą na naszych CCC. Czyli, jak wydają aktualizację map na MINI to do BMW też będą wydawali, albo zawsze można się posiłkować tymi płytami. :cool2:
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Jak zwykle:) Z aktualnością nie ma ona nic wspólnego:) BMW ma dwuletnie opóźnienie. Edytowane przez Jack79