Skocz do zawartości

Kontrolki ASC i ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o jakąś podpowiedź : Po szybszym ruszeniu z miejsca, zapaliły mi się na desce rozdzielczej, żółte kontrolki ASC I ABS-u. I tak już zostało. Myślałem że po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu samochodu, coś się zmieni - niestety nic...

Może ktoś jest w stanie,coś podpowiedzieć ? Gdzie może być "pies pogrzebany" ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
pewnie bedzie ktorys czujnik abs.
Opublikowano
  • Autor
pewnie bedzie ktorys czujnik abs.

Dzięki - pewnie któryś z tyłu ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no to dosc ciezko stwierdzic bez podlaczenia do kompa... mozesz probowac poruszac kablami od czujnikow, moze na kostce ktorys nie laczy. tylko pamietaj, ze przy przenim lewym kole i tylnym prawym sa tez czujniki od klockow hamulcowych. to tych nie ruszaj ;)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie dawno napotkała mnie podobna przypadłość niestety.

Pierwszemu elektrykowi wyszło że coś z przewodem czujnika ale że może to być czujnik ciśnienia pompy ABS.

Kupiłem czujnik ale kontrolki nadal się zapalały.

Druga wizyta u kumatego elektryka w Grodkowie gdzie stwierdził po diagnozie problem ze sterownikiem pompy ABS.

Sterownik wysłałem kurierem do firmy z Rumi, odesłano z gwarancją na przeprowadzoną naprawę. Całość trwała 3 dni a koszt 250pln.

Zagłębiając się w materiały na forach internetowych doczytałem że może być też problem z pompą doładowującą ABS i wspomnianymi przez kolegów czujnikami.

Najlepiej kumaty elektryk z komputerem.

Jak pisałem u mnie powodem był sterownik.