Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakim oleju jezdzisz? chodzi o marke. Bo ja w tym silniku uzywalem pewnego producenta, ktorego uzywalem od zawsze w poprzednich samochodach, i bral olej. Po zmianie na inny na 10tys km wzial niecaly litr.

Czy zrobiles obydwa pomiary w tym samym miejscu? Sam sie przekonalem ze niewielkie odchylenie moze wskazac minimum, a inne polowe stanu na bagnecie.

Masz dpf?

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
znam osobiście przypadek ''znikającego oleju''... i co się okazało, auto zostało wzięte na hamownię i w sytuacjach depniecia mocnego na gaz w jednym miejscu olej wydostawał się z samochodu i było to w takim miejscu, ze spadalo to od razu na ulicę... gdzie nawet nie było widać skad to leci... dziwne lecz prawdziwe
Opublikowano

W sensie przez osłony na ulicę ?

Mnie też trochę oleju znika, Millers xf 5w40 ok litr na 2,5-3 tys. Dziś wyczyściłem odme, a w turbinie na palcu zostało z 2-3 krople oleju, może i ja się podepnę pod temacik.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie sadze zeby to byla uszczelka. Tutaj albo sie plyn grzeje albo go wogole wyrzuca albo jest spalany, poza tym zazwyczaj plywaja flaki olejowe.Jezeli to tlok czy cokolwiek zwiazane z silnikiem to skoro nie masz dpf to zobaczylbys jakis dymek.

Aco do zaksztuszania to nie za bardzo wiadomo co to oznacza, jakis film bylby pomocny,

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Chciałem jeszcze zapytać hipotetycznie - bo nie wiem jak rozwiążę swój problem: czy aby zmienić pierścienie trzeba ściągać głowicę? Bo myślałem tak aby zrobić rozrząd rozkręcić dół (góry nie ruszyć) wymienić pierścienie i co trzeba od dołu. Da się tak?