Skocz do zawartości

(F11)fotel kierowcy nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje pomocy bo nigdzie nie mogę znaleźć, a mianowicie nie przyciemnia sie prawe lusterko. Kierowcy i środkowe działa bez zarzuty

Co może być przyczyną?

Mam jeszcze jeden temat nie grzeje mi środek siedziska w komfortach znalazłem na forum , że najprawdopodobniej może być uszkodzone po tym jak ktoś ukleknal. Czy jest możliwość to jakoś sprawdzić czy uszkodzone czy może coś nie łączy?

Edytowane przez Brt88

Opublikowano

kurde toś mi teraz zabił klina... u mnie przyciemnia się tylko środkowe (wewnętrzne) i w sumie nie spotkałem się jeszcze z przyciemnianiem zewnętrznych...

Możesz opisać jak Ci się przyciemnia to po stronie kierowcy? (bo może mi się też przyciemniają a nie widzę tego) :cool2:

Opublikowano
  • Autor
Na pewno byś zauważył porostu robi się przyciemnione najłatwiej sprawdzić to w nocy wciąż telefon i poświęcić na środkowe lusterko i powinny ci się przyciemnic zewnętrzne
Opublikowano
  • Autor
Na pewno byś zauważył porostu robi się przyciemnione najłatwiej sprawdzić to w nocy wciąż telefon i poświęcić na środkowe lusterko i powinny ci się przyciemnic zewnętrzne
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wkład lusterka fotochrom ma taką ok 0,5 cm obwódkę. Zobacz czy jest. Jak jest to najprościej zdjąć szkło i zobaczyć czy jest podłączone. Może Ci ktoś podmienił na zwykle??

Lusterko kierowcy ma z prawej strony z przodu czujnik. Trzeba go zakryć ręką i wystarczy włączyć oświetlenie wnętrza lub czymś poświecić od środka wtedy dobrze widać nawet w dzień.

Fotel pewnie trzeba rozebrać i sprawdzić czy kable są prawidłowo połączone.

NAJPROŚCIEJ PODŁĄCZYĆ AUTO POD KOMPUTER I WTEDY WSZYSTKO WYJDZIE W DIAGNOZIE.

Opublikowano
  • Autor

zgadza się obówdka jest w prawym lusterku. a jak zdjąć takie szkło zeby nic nie uszkodzić :)

no to z fotelem większa zabawa widze.

Opublikowano
  • Autor
dzięki za link ale już udało mi sie rozebrać. Wszystko jest podłączone jutro spróbuje podłączyć prawe do lewgo i sprawdzic czy ściemnia jak nie sciemnia to znaczy że wkład do wymiany
Opublikowano
  • Autor
dzisiaj za uwazyłem, że nie grzeje mi środek i pod udzie, boczki normalnie grzeją co może być przyczyną?