Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w piątek odebrałem moją nową F36 430i, z mojej starej E91 przełożyłem do tyłu foteliki Romer Kidfix, po dociśnięciu do oparcia udało się zapiąć isofix - oparcie jest bardziej pionowo niż starym samochodzie ale mniejsza o to, bo problemem jest zapisanie pasa. Gniazdo pasa jest na sztywno obsadzone w kanapie i nie wystaje powyżej, rozstaw jest dość wąski i gniazdo znajduje się zbyt blisko fotelika. Efekt jest taki że córka nie jest w stanie zapiąć pasa, ja sam muszę się trochę namęczyć, wydawałoby się że idealnym rozwiązaniem byłaby przedłużka http://allegro.pl/przedluzacz-do-pasow-bezpieczenstwa-wylacza-alarm-i6973224916.html jednak ze względów bezpieczeństwa nie wchodzi w grę. Poradzicie coś czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana fotelika na taki który ma węższą podstawę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten sam problem w F30. Fotelik Recaro Monza. Mały nie ma szans samodzielnie zapiąć pas. :mad2: W x3 nie było tego problemu...
Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem to samo. Trochę wkurzające. Wsadziłem drewniany klocek o grubości ok 2cm pomiędzy szynę isofix fotelika a to gniazdo pasów bezpieczeństwa żeby go odsunąć. Rozwiązanie dość prymitywne, ale córka jest w stanie sama się wypiąć.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
Trzeba mierzyć każdy model, dzisiaj zakupiłem Concord Transormer i jest git - ma dystans pozwalający lekko pochylić oparcie jak dziecko uśpi i dlatego dostęp do gniazda pasa jest w porządku.
  • 6 miesięcy temu...