Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam u siebie sprzeglo hydrauliczne. Czy orientuje sie ktos czy istnieje jakas regulacja wysokosci "brania" sprzegla? Moje zbyt szybko bierze..delikatnie po puszczeniu sprzegla auto zaczyna jechac a w polowie jest juz tak jakby bylo wyduszone. Dzieki!

Opublikowano
Mam u siebie sprzeglo hydrauliczne

Ale odkryłeś cuda :lol: Wszystkie BMki mają hydrauliczne.

Czy orientuje sie ktos czy istnieje jakas regulacja wysokosci "brania" sprzegla?

Nie, nie ma regulacji. Po to jest hydrauliczne... :twisted2:

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

Sprawdź na początek poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku. Następnie przyjrzyj się czy na łączeniu skrzyni z silnikiem nie ma kropel płynu hamulcowego albo wypociny i to samo wokół samego siłownika. Może z biegiem czasu układ się odpowietrzy sam o ile jest to wina zapowietrzenia. Możesz także spróbować odpowietrzyć ale to już procedura do dłuższego opisania.

Jeżeli jednak nic to nie pomaga to możesz się szykować na wymianę docisku sprzęgła bo to w nim może leżeć przyczyna, oraz obowiązkowo zamów sobie taki kołeczek wyrównażający położenie łapy wysprzęglającej w skrzyni - po drugiej stronie siłownika (dostęp tylko po demontażu skrzyni)