Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Pacjent E60 2003 rok 3.0d 218km Panowie samochód raz odpali raz nie, gdy nie odpali to wstyd się przyznawać ale z plaka go odpalam i później już normalnie odpala !! Samochód zależy jaki ma dzień. Błąd z chińskiego Delphi mówi ZBYT NISKIE CISNIENIE W SZYNIE PRZY ROZRUCHU. Dodam że w czasie jazdy czuć delikatne szarpnięcia tak jak by odcinał paliwo.Czyżby czujnik ciśnienia na szynie do wymiany ? Ewentualnie jak sprawdzić co sprawdzić. Nowy czujnik 500 zł :roll:
Opublikowano

Najlepiej podłączyć kompa, dedykowany do BMW i zrobić logi podczas jazdy, lub sprawdzić jakie pokazuje ciśnienie na szynie w trakcie braku możliwości uruchomienia silnika.

Może to być czujnik , regulator, pompa wn, pompa nn.

Opublikowano
Rozumiem, sprawdzałem cisnienie w szynie podczas gdy nie mogłem uruchomić. Ale tu dalej mowa o tym Delphi, pokazywał około 320 Bar i tak się zatrzymał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do listy "życzeń" można dopisać wtryskiwacz dający na przelew (spadek ciśnienia na szynie). Te 320 to wartość zmierzona czy oczekiwana? Jak zmierzona to powinien odpalić :roll: jak nie możesz odpalić to słychać pompę w baku?

Jeszcze do sprawdzenia przekaźnik pompy paliwa:

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=NC71-EUR-06-2003-E60-BMW-530d&diagId=61_4114

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pompe aktywowałem programem i słychać że działa (buczy) Hmmm Wartość rosła do 320 bar i tak się zatrzymywała dalej nie poszło, rosła pomału co moim zdaniem dziwne. Wtryski ? Możliwe auto raz kopci raz nie przy dodaniu gazu. Dodam że gdy odpali to słychać taki metaliczny dzwięk jak by wtrysk stukał. Zamówiłem Inpe, lecz mieszkam w Norwegii i nie dam jej do serwisu bo na dzień dobry powiedzą 25 tyś koron...... :|
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz sam zrobić test przelewowy i jedną opcję może uda się wykluczyć albo będzie od razu przyczyna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zrobie test przelewowy jutro po robocie. Jednak zauważyłem że pali gdy jest zimna. Byłem teraz spróbować i odpaliła gdy postała z 2 godziny. Lecz nie odpala od strzała musi trochę pokręcić.....