Skocz do zawartości

Akumulator rozładowany po przeprawie promem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie mam taki problem, ok 2 tygodni temu jechałem z UK do Polski i podczas wjazdu na prom i zgaszeniu auta akumulator się rozładował co nigdy wcześniej nie miało miejsca, na początku myślałem ze kabel od iPhone robi jakieś zwarcie i bateria padła ale to nie może być kabel a dlaczego to juz wyjaśniam, wczoraj wracałem z Polski do UK i znowu po wjezdzie na prom bateria padła, czy ktoś orientuje się dlaczego bateria pada w tym oto miejscu akurat na promie

Opublikowano
Pewnie alarm się włączył i wyczerpał baterie często się tak zdarza na promie

Chyba cos w tym musi być bo jak zszedłem do samochodu na promie gdy dobił do portu to po otwarciu z pilota lusterka się nie rozłożyły i dioda na lusterku szybko mrugała.

Czy jest jakiś sposób aby temu zapobiec kolejnym razem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Następnym razem po prostu włącz alarm bez czujnika przechyłu, bo to on jest odpowiedzialny za wyzwalanie alarmu na promie.

1. Zamknij auto normalnie przyciskiem na pilocie.

2. W ciągu maks. 10 sekund ponownie naciśnij przycisk zamykania w pilocie.

3. Dioda w lusterku zaświeci się ciągłym światłem na 2 sek. potwierdzając deaktywację czujnika przechyłu, po czym ponownie zacznie pulsować.

P.S.

W ten sposób deaktywuje się jednocześnie czujnik przechyłu oraz ultradźwiękowe czujniki ochrony wnętrza - po to aby np. zostawić psa.

Pozostają aktywne czujniki otwarcia w drzwiach/klapach.

Opublikowano

Pe.te bardzo dokladnie to opisales

zawsze tak robie na promie bo zostawiamy pieska