Skocz do zawartości

Connected Drive - Anglia vs. Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam samochód kupowany u brokera w Londynie - normalna wersja LHD na rynek europejski, kupowany w Londynie i z usługami ConnectedDrive zarejestrowanymi w Anglii.

5 października kończą mi się usługi RTTI oraz BMW Online. Wchodzę na swoje konto - mam możliwość przedłużenia usług w cenach odpowiednio:

- RTTI - 40 funtów na 12 miesięcy (196 zł po kursie 4,9zł)

- BMW Online - 35 funtów na 12 miesięcy (171,50 zł po kursie 4,9zł)

RAZEM: 367, 50 zł

Myślę sobie - może przerejestruję ConnectedDrive na rynek polski i już w złotówkach kupię usługi. Dzwonię na infolinię - można przerejestrować - nie widzą problemu. Zapobiegawczo pytam jaki jest koszt usług na polskim rynku?

Konsultant powiedział że nie wie bo są dobierane do auta. Dopiero jak przerejestruję będę mógł sprawdzić. Hmmmyy...czyli muszę zaryzykować a potem jak będzie drożej to już nie da rady przerzucić powrotem na rynek angielski.

Ryzyka nie lubię - wchodzę na ConnectedDrive w wersji polskiej i sprawdzam ceny:

- RTTI - 304 zł funtów na 12 miesięcy

- BMW Online - 203 zł na 12 miesięcy

RAZEM: 507 zł

Czyli wykupienie usług w Polsce jest droższe o 139,50 zł

Dziękuję bardzo, zostaję na rynku angielskim. To nic że zarabiamy mniej niż anglicy, ważne że ceny usług mamy wyższe ;))

Opublikowano
Ja chciałem zaktualizować sobie mapę do nawigacji i cena w Anglii to jest 70 £ i za aktualizację licząc po 5 zł to wychodzi 350 zł a aktualizacja w Polsce kosztuje 460 zł
Opublikowano
Ja chciałem zaktualizować sobie mapę do nawigacji i cena w Anglii to jest 70 £ i za aktualizację licząc po 5 zł to wychodzi 350 zł a aktualizacja w Polsce kosztuje 460 zł

Kod fsc na e bay 16€ a reszta za free