Skocz do zawartości

[e90] Tylna kanapa [pytanie techniczne]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dość długiej przerwie ;)

Planuje do swojej e90 sedan (2010r) wrzucić skórzane fotele, jednak 90% ofert to oferty z tylną kanapą "zwykłą", nie składaną, nie dzieloną.

Czy w przypadku, gdy mam dzieloną i składaną, jest możliwy montaż zwykłej kanapy niedzielonej - bez przeróbek ? Bardzo rzadko są oferty, które mają składany tył + kubelek + skóra + manualne sterowanie i w dodatku wyglądają w miarę rozsądnie ;) Przeszukałem forum, ale konkrety nie padły, tylko przypuszczenia... ktoś przerabiał temat ?

Opublikowano
Montując dzieloną kanapę nie musiałem nic przerabiać. Logika nakazuje myśleć że w drugą stronę też nie. W jakimś popularnym kolorze może uda ci się skompletować sporty z dzieloną kanapą. Na allegro bardzo szybko dobre komplety znikają. Ja parę miesięcy regularnie szukałem na allegro żeby coś dorwać, a jak już kupowałem to rano była oferta, po południu jak dzwoniłem już była dla kogoś zarezerwowana, ale koniec końców mi się udało.
Opublikowano
  • Autor
Dziękuje za odpowiedź, jeżeli faktycznie tak jest, będę niezmiernie ucieszony bo w końcu coś wybiorę :wink:
Opublikowano

Ja do swojej 318i założyłem "skórę" z niedzieloną tylną kanapą. Wszystko "prawie" pasowało Tzn.: trzeba było usunąć zawias środkowy poprzedniej kanapy (odkręca się dwie śruby) oraz dopasować górne zatrzaski mocujące oparcie do nadwozia. Miejsca pasowały, brakowało 1 cm do zetknięcia się uchwytów kanapy i zatrzasków w nadwoziu (zwalnianych linkami przy rozkładaniu kanapy w "oryginale". Dociskanie nic nie dało, więc 'wydłużyłem' uchwyty w kanapie podkładając pod nie odpowiedniej grubości podkładkę. Żeby je odkręcić zdemontowałem częściowo tapicerkę.

Teraz mam tylną kanapę przykręconą od dołu na dwie śruby (jak w ori) a od góry w zatrzaskach, które w przypadkach awaryjnych można zwolnić za pomocą oryginalnych linek, których nie demontowałem (a nuż kiedyś mi się odwidzi!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dla potomnych ;)

pasuję plug&play

zero przeróbek, wszystko pasuje idealnie w zatrzaski, ja nie miałem tego problemu co kolega wyżej.

• 2 lata później...
Opublikowano

Podepnę się pod pytanie, odnośnie tego pnp,czy yulną kanapę z polifta zamontuję bez problemów do przedlifta 2008?

EDIT:

Pasuje

Problem rozwiązany :D