Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dość długiej przerwie ;)

Planuje do swojej e90 sedan (2010r) wrzucić skórzane fotele, jednak 90% ofert to oferty z tylną kanapą "zwykłą", nie składaną, nie dzieloną.

Czy w przypadku, gdy mam dzieloną i składaną, jest możliwy montaż zwykłej kanapy niedzielonej - bez przeróbek ? Bardzo rzadko są oferty, które mają składany tył + kubelek + skóra + manualne sterowanie i w dodatku wyglądają w miarę rozsądnie ;) Przeszukałem forum, ale konkrety nie padły, tylko przypuszczenia... ktoś przerabiał temat ?

Opublikowano
Montując dzieloną kanapę nie musiałem nic przerabiać. Logika nakazuje myśleć że w drugą stronę też nie. W jakimś popularnym kolorze może uda ci się skompletować sporty z dzieloną kanapą. Na allegro bardzo szybko dobre komplety znikają. Ja parę miesięcy regularnie szukałem na allegro żeby coś dorwać, a jak już kupowałem to rano była oferta, po południu jak dzwoniłem już była dla kogoś zarezerwowana, ale koniec końców mi się udało.
Opublikowano
Dziękuje za odpowiedź, jeżeli faktycznie tak jest, będę niezmiernie ucieszony bo w końcu coś wybiorę :wink:
Opublikowano

Ja do swojej 318i założyłem "skórę" z niedzieloną tylną kanapą. Wszystko "prawie" pasowało Tzn.: trzeba było usunąć zawias środkowy poprzedniej kanapy (odkręca się dwie śruby) oraz dopasować górne zatrzaski mocujące oparcie do nadwozia. Miejsca pasowały, brakowało 1 cm do zetknięcia się uchwytów kanapy i zatrzasków w nadwoziu (zwalnianych linkami przy rozkładaniu kanapy w "oryginale". Dociskanie nic nie dało, więc 'wydłużyłem' uchwyty w kanapie podkładając pod nie odpowiedniej grubości podkładkę. Żeby je odkręcić zdemontowałem częściowo tapicerkę.

Teraz mam tylną kanapę przykręconą od dołu na dwie śruby (jak w ori) a od góry w zatrzaskach, które w przypadkach awaryjnych można zwolnić za pomocą oryginalnych linek, których nie demontowałem (a nuż kiedyś mi się odwidzi!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dla potomnych ;)

pasuję plug&play

zero przeróbek, wszystko pasuje idealnie w zatrzaski, ja nie miałem tego problemu co kolega wyżej.

• 2 lata później...
Opublikowano

Podepnę się pod pytanie, odnośnie tego pnp,czy yulną kanapę z polifta zamontuję bez problemów do przedlifta 2008?

EDIT:

Pasuje

Problem rozwiązany :D