Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W swoim bmw mam najbardziej podstawowe audio.. Brzmi okropnie, brak głośników wysoko tonowych w drzwiach, zamiast nich jest plastik i basowych pod siedzeniem.. czy każde f36 ma poprowadzone kable pod montaż czy trzeba samemu wszystko prowadzić?

http://allegro.pl/bmw-f30-f31-f34-f36-k ... ml#thumb/3

Takie będą pasować do F36?

Opublikowano
To pociesze Cie bo Hifi audio za 1.5k tez nie gra jakos rewelacyjnie, na pewno gorzej niz audio w 7 letnim vw w sredniej wersji (comfortline).
  • 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć. Piszę w starym temacie, żeby nie robić bałaganu i nie dublować tematów. Pytanie - w BMW z nagłośnieniem HiFi chciałbym zrobić modyfikacje audio. Znalazłem taki oto zestaw:

Allegro - zestaw Audio System X200

Ktoś to montował? Niby oferują montaż za około 650zł + wymagane akcesoria płatne dodatkowo. W wersji HiFi jest zrobione wyciszenie? Czy trzeba do całej operacji doliczyć jeszcze koszt wyciszenia (maty, pianki itp.)? Pierwszy raz nabywam BMW także w temacie audio jestem w tej marce zielony :duh:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam passata podstawowe audi i bije audio z bwm na głowę zresztą audio w BMW to największe dziadostwo jakie słyszałem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam passata podstawowe audi i bije audio z bwm na głowę zresztą audio w BMW to największe dziadostwo jakie słyszałem

Chyba nie jeździłeś żadnym Subaru :lol:

Opublikowano
Raz miałem okazję bo w BMW gazda dali mi za 1 miesiąc zwłoki z ich strony do domu żebym jakoś dojechał stare Subaru ale tam nic nie działało nawet radio taki to o to prestiżowy salon.Co masz na myśli audiowizualna Subaru jest gorsze niż w BMW ? To tak się da ?
Opublikowano

@tomasztolala uwierz mi, że w STi MY15, auto prawie za 200 k salonowo, fabryczny H&K nic nie grał, drzwi trzeszczały jak tylko chciałeś głośniej posłuchać muzyki a subwoofer umieszczony na tylnej półce sprawiał że tam też wszystko brzęczało.

Ja nie jestem szczęśliwy ze swoim HiFi ale na razie ewentualne mody pójdą w inną stronę.

Opublikowano
@Engine1992, poszukaj starszej wersji tego zestawu, ze średniakiem o średnicy 100 mm. Gra lepiej od zamieszczonego przez Ciebie.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
A Harman tez wcale nie jest jakis rewelacyjny - jest poprostu dobry

Jak kupiłem auto z harmanem, byłem załamany jak to gra - gorzej niż dokładany alpine retrofit kit w e91.

Ale po kilku dniach zniesmaczenia i przestawiania treble i bass w menu od audio, zauwazyłem ze jest dodatkowe menu z equalizerem ;).

Po ustawieniu w głównym menu treble i bass na 0. Zacząłem próby z equalizerem i powiem wam ze jestem teraz super zadowolony.

Mam w domu naprawdę dobre stereo na lampie, które jest wiele razy drozsze niz ten cały harman, ale jak do tak głosnego auta uważam ze efakt z harmanem jest naprawdę dobry.

W szczególności za 3kpln.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No tez musialem sie pobawic troche w ustawieniach zeby to gralo cos. Nie ma w tym zadnej rewelacji ale gra dobrze, jakby byl wyzszy pakiet naglosnienia jak w 5er pewnie bym wzial ( po wczesniejszej weryfikacji czy warto i gra dobrze )