Skocz do zawartości

[E61] Naprawa reflektora-zaparowana brewka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Chodzi o gorna czesc reflektora czyli brewke, jest zaparowana i pokryta kropelkami od wewnatrz. Zna ktos jakis sposob zeby sie tego pozbyc? W miare mozliwowsci jak najmniej inwazyjnie (bez rozklejania, rozcinania itp.) Edytowane przez wolfsblut
Opublikowano
No niestety bez ingerencji w lampę się nie obejdzie. Brewkę trzeba niestety wyciąć. Taki urok tych naszych lamp, potrafią zaparowywać od środka.
Opublikowano
Jakis namiar na ludzi, ktorzy sie tym zajmuja? Sam bym sie w to raczej nie bawil, mysle ze w tym przypadku wazne jest dokladne uszczelnienie brewki zeby znow nie zaparowalo. I zeby po operacji nie bylo zadnych sladow tzn. reflektor ma wygladac jak oryginal
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja dawałem swoje do regeneracji do firmy w miejscowości Ostroróg, robiłem czyszczenie w środku, polerka z zewnątrz i regeneracja lustra soczewki i to wszystko z rozklejeniem lampy. Niestety nie doszczelnili do końca i lampa paruje czasem, kazano mi ją odesłać na gwarancji ale niestety jestem w Niemczech i nie mogę ;/