Skocz do zawartości

BMW e39 535i ''za niskie obroty''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no to wyjmij ten króciec z odmy i uruchom samochód, odpowiedź będziesz miał od razu
Opublikowano
  • Autor
witam wymyłem przepływomierz sprawdziłem odmę działa ponieważ po odkręceniu delikatnie zasysa ten korek więc jest ok.podłączyłem komputer noi na danych rzeczywistych podczas pracy obserwowałem i na 1 rzędzie cylindrów sonda pokazuje miedzy 61,68 V .a na drugim rzędzie cylindrów sonda pokazuje 0,43V no to chyba coś jest nie tak
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

coś jest nie tak z napięciem które podajesz, 61V ? Podłączyłeś samochód do gniazdka?

Generalnie sonda powinna pracować w zakresie 0-5V, ich usterki są b. częste i to może faktycznie być problem z Twoim samochodem, jednak zanim kupisz-wymienisz sondę, sprawdź dokładnie szczelność ukł. dolotowego, jeżeli tam będą problemy, odczyty sond też nie będą właściwe. Inpa ma bardzo ładnie rozrysowane ich wskazania i bez komputera na czuja za wiele tu nie zrobimy

Opublikowano
U mnie odma była do kitu a też po odkrexeniu korka zasysalo. Odma musi być chyba totalnym zlomem by było inaczej. Wcześniej myślałem że tylko taka próba wystarczy
Opublikowano
  • Autor

To końcu jak tą odmęsprawdzic bo juz c

Sam nie wiem.a co do tych sąd to pewnie obie będą do wymiany jak sadzicie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jeżeli zmieniałeś ją niedawno/korek lekko ssie to zostaw ją na razie, jak sondy mają skrajnie odjechane wskazania, to raczej one będą przyczyną, ale z tym naszym sądzeniem to jak z lizaniem cukierka przez szybę, niby widać ale smaku nie czuć, jak masz ograniczony dostęp do diagnostyki i jesteś przygotowany kosztowo na dwie nowe sondy, no to zmień, gorzej raczej nie będzie
Opublikowano
  • Autor
no tanie sondy napewno nie będą ale może wymienię.zobaczę trzeba jeszcze raz podpiąć po komputer i sprawdzić ale wyżuca błędy ze grzałki sady są uszkodzone dokładnie nie powiem jak to pisało ale cos takiego czujnik grzałki tlenu cos w tym stylu ale związane napewno z sądami.i wypadają też zapłony na kilku cylindrach wraz z całkowitym odcięciem zapłonu.świece wymieniałem jakeś 30 tyś temu więc chyba powinno być ok cewki też sprawdzałem każdą po kolei i są dobre mimo ze dość stare bo z lat produkcji samochodu 1997.i wszystkie sprawne.muszę pomyśleć nad wymianą tych obu sąd może one wprawadzają zamieszanie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wrzuć film z ich pracy, po rozgrzaniu na wolnych obrotach i podczas jazdy, szkoda wydawać kasę gdy nie ma pewności a to trzeba zobaczyć o czym piszesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
cewka i świeca może być sprawna, ale jeżeli warunki spalania poszczególnego cylindra są mocno odjechane, komp go wyłączy. Napisz skąd jesteś, na pewno znajdzie się ktoś w Twojej okolicy z Inpą i pomoże przynajmniej zdiagnozować problem, to będzie dużo tańsze i szybsze, niż podmienianie poszczególnych elementów
Opublikowano
  • Autor
Kolego ja juz pod impe podlonczylem kilka razy noi te same błędy nie robię nic na oko albo na słuch.tylko podpinam pod komputer i odczytuje bledy i prace poszczególnych podzespołow na zapolonym silniku.owszem cewki mozna sprawdzic nie podpinajac kompa ale jesli chodzi o cos innego to bez komputera sie nie obejdzie jutro rano na zimnym silniki sprawdze prace tych sąd.pozdrawiam
Opublikowano
A co chcesz sprawdzać na zimnym silniku :?: Przecież sondy do pracy potrzebują odpowiedniej temperatury
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pisałem wczoraj, silnik rozgrzany i wolne obroty, później podczas jazdy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.