Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z ta skutecznościa hamowania tych z pakietu M. Jeden sprzedawca mówił, ze są 2 razy skuteczniejsze, drugi, ze maja dłuższa żywotność, a trzeci, ze to dopłata tylko za kolor. Pewnie prawda jest gdzieś pośrodku. Są jeszcze te m performance, które chyba są nawiercane, ale nigdy ich nie widziałem z bliska. Nie jestem tez pewien, czy już do g30 je montują.

Ceramika to na tor, bo trzeba je dobrze rozgrzać. W S8 były nawet jakieś skargi, ze w deszczu nie hamują.

Opublikowano
Niestety masz rację MACIEKSZZ. Nikt nie bardzo potrafi udzielić rzetelnej informacji. Jeżeli samochód ma być użytkowany do codziennej jazdy to czy warto takie hamulce dokupić ?
Opublikowano

Do zwykłej codziennej jazdy nie warto, hamowanie w deszczu słabsze ale dosłownie przez chwilkę zanim tarcza oczyści się z wody a w dsc jest funkcja minimalizującą ten efekt nawet przy stalowych tarczach.

Upierdliwe jest jeśli jeździsz w mocno zapylonym terenie tzn dojazd na posesje po szutrze drogi z duża ilością naniesionego piachu bo wtedy bardzo szybko da się wykończyć tarcze