Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

E81 rocznik 2008 159.000 km

Od niedawna zaczelo mi szarpac na pierwszym biegu i na wstecznym , nie da sie plynnie ruszyc bez przytrzymawania sprzegla galka zmainy biegow sie trzesie, zapalila sie ikonka wydechu spalin po 10 sekundach zgasla

Postanowilem wymienic 4 swiece 4 cewki lekko pomoglo ale nie na dlugo po kilku kilometrach i odpaleniu auta zanwu padla cewka numer 1 silnik chodzi jak diesel

Wymienilem cewke ale nic to nie pomoglo i dalej mam szarpanie

W czym problem sonda nox ?

Jutro oddaje auto do serwisu bmw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pracuje na 3 cylindrach to nic dziwnego, że chodzi nierówno. W ciemno to ciężko stwierdzić, trzeba zacząć od diagnostyki inpa lub ista, ale to za Ciebie zrobi serwis.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam,

Dostalem diagnostics od bmw, prawdopodobnie przez benzyne 95E10

Pompa wtryskowa wysokiego cisnienia HP

4x wtryskiwacze

Sonda nox oxyde azote

Opublikowano

Auto zony wienc stacja BP co tydzien i 95E10 do pelna

Auto mamy od roku wczesniej mielismy forda fieste z 2014 i nigdy nie bylo problemu z 95E10

Wienc pytanie co mam wlewac 95 czy 98 ? Ciezko unas dostac 95 prawie wszedze jest tylko 95E10 oprocz stacji na autostradzie

Koszt naprawy 3800fch wyslalem diagnostic do francji i czekam na ich cene z serwisu BMW w euro