Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po zakupie e60 n47 wziąłem się w końcu za weryfikację audio. Byłem bardzo zdziwiony, że jakość audio w e60 jest tak mizerna. Myślałem, że nie ma głośników pod siedzeniami, ale są ORI z tym, że nie grają. Pytanie co może być winne za ten stan rzeczy ?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wzmacniacz w bagażniku .

Jakie masz radio prof. czy bisnes

Masz nawigację ? jaką ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powinieneś mieć taki

Zobacz ofertę: BMW E65 E60 E61 E63 HARMAN BECKER STEROWNIK AUDIO

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6935639331

Sprawdź bezpiecznik od wzmacniacza

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Panowie może jestem ślepy, ale nie widzę tego wzmacniacza. Gdzie on dokładnie jest i który bezpiecznik jest od niego ( rozumiem że szukać wśród bezpiecznikow z tyłu obok akumulatora )??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wzmacniacz jest na lewym nadkolu - zdejmij lewy boczek .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesteś pewien że masz basy pod siedzeniami - widziałeś głośnik ?

Może zmylić dekiel który jest na nim bo jest prawie taki sam z głośnikiem , i bez niego .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, podlacze sie pod temat. Co myslicie koledzy o takim zestawie jako upgrade fabrycznego zestawu basic w e61:

- wzmacniacz: Gladen One 80.4

- system głośników: Gladen One 201 BMW

wszystko podlaczone oczywiscie pod seryjne radio.

Bedzie wyraznie odczuwalna roznica w graniu? Warto inwestowac w to pieniadze? (troche to kosztuje...)

Opublikowano

Rozkoduj VIN i sprawdź, czy masz bazowe (w tym przypadku wogóle nie będziesz mieć informacji o audio), czy HIFI ,czy HIFI professional.

Głośniki pod siedzeniami są w każdej wersji nagłośnienia. z tym, że w tej bazowej są małe i są zasilane z jednostki centralnej, a nie ze wzmacniacza w bagażniku.