Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Problem u mnie wygląda tak:

Od jakiegoś czasu podczas ruszania na biegu 1 albo wstecznym, ewentualnie przy gwaltownym przyspieszaniu na 2 słychać pojedyńcze uderzenie, tj z tyłu samochodu.

Dodatkowo podczas jazdy powyżej 50km/h zaczynają wydobywać się dziwne dźwięki z tylu samochodu, tak jakby lekkie buczenie połączone ze świstem. Ktos może spotkał się z czymś takim ? Obstawiam kilka rzeczy, podpora gumowa wału, dyfer albo jakiś łącznik krzyżowy. Dodam ze w aucie nie ma żadnych wibracji ani stuków, tylko przy ruszaniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wycie wskazuje na dyferencjał, najlepiej nagraj ten dźwięk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co opisujesz wskazuje na krzyzak na wale a gdy sie go w pore nie wymieni to niszczy lozysko podporowe wiec musisz zaczac od naprawy walu i na tym moze sie skonczy
Opublikowano
Jutro postaram sie wrzucic filmik, nie wiem czy tylko bd słychać cos... ale zobaczymy. A to drogi interes z tym krzyzakiem, glownie chodzi o wymiane? Dyfer wydaje mi się ze za szybko by padl bo przebieg 180 tys.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesci Cie nie zrujnuja.

Sa dwa krzyzaki-wymien oba

Czesci powinny sie zamknac w okolicy 200 zeta

Opublikowano
Jeśli chodzi o krzyżaki wymieniałem dwa,i problem pozostał taki sam . U mnie nie ma jeszcze wycia ,tylko stukanie przy każdej zmianie biegów . U mnie przebieg 182 tys
Opublikowano
U mnie nic nie stuka przy zmianie biegów, tylko przy ruszaniu, ewentualnie na 2 przy depnieciu i odjęciu gazu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie nic nie stuka przy zmianie biegów, tylko przy ruszaniu, ewentualnie na 2 przy depnieciu i odjęciu gazu

Masz ksiazkowe objawy uaszkodzonego krzyzaka-naprawisz wal i wszystko zniknie