Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a wiec dzieje mi się bardzo dziwna rzecz na szczęście dzieje się to bardzo rzadko raz na tydzień

w e46 330d raz na jakiś czas pojawia mi się na wyświetlaczu to prawy czerwony reflektor to lewy .Sprawdziłem światła i po tej stronie co się akurat świeci czerwony ikona reflektora na desce to na zewnątrz ksenon nie pali .

Usterka znika po wyłączeniu i ponownym włączeniu świateł.

od niedawna mam bmw i nie wiem, co to.... w instrukcji nic ciekawego nie znalazlem czyżby kończyły mi się żarówki a może cos z przewodami ....

Edytowane przez orlik
Opublikowano

No cóż.

Może być problem z żarówkami, może nawet z przetwornicami, ale może to być również problem z modułem świateł.

W E46 problem z modułem świateł się trafia dosyć często ale same dolegliwości występują rzadko. Tyle co mi wiadomo to w serwisach wymieniają je na nowe. Sam jeszcze nie miałem okazji do niego zaglądac - może to tylko wina zimnego lutu.

Opublikowano

mam nadzieje ze to nie modul :( w aso juz mi krzykneli za niego 1500 zl

przy temacie zmiany modulu z dodkowym wlacznikiem halogenow :(

Opublikowano

jezeli zbyt czesto wlaczasz swiatla i wylaczasz to efekt moze byc taki wlasnie jak opisales. mialem to samo w OMEDZE. jak dojechalem gdzies zgasilem auto i za chwile wsiadlem i zapalilem lampy to jedna nie palila . musialem chwile odczekac i startowala normalnie. dlatego nieraz jest nie warto gascic lamp - dla xenonow zdrowiej jest jaksie pala niz ciagle je ktos gasi i wlacza.skraca im to drastycznie zycie.

a przetwornice mozna juz kupic na allegro po 250 , 300 pln za sztuke w razie awari jak by ci sie twoja spalila. od ASO trzymaj sie z daleka chya ze masz auto na GWARANCJI

Opublikowano
Efekt ten jak pisałem dzieje się sporadycznie i bardzo losowo np. jadę około 1-2 h w trasie i nagle się wyłączy któraś ze stron lub obie naraz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdz wtyczki dochodzace do lampy. Czasami lubia zasniedziec.

Jezeli dzieje sie to tylko na jednej lampie zamien zarowki lewa z prawa upewnisz sie wtedy czy to wina zarowki czy czegos innego.

Mysle ze przyczyna beda konczace swoj zywot zarowki. Nie wiem czy ktos zauwazyl ale zreguly jak jedna padnie to w niedlugim czasie pada druga.

Podobnie z Xenonami, czasami jeden a czasami obydwa na raz zaczynaja szwankowac.

Kolejna przyczyna moze byc uszkodzony LCM.

Opublikowano
Tak do dobry pomysł, u mnie na początek też zamieniono lewą z prawą ale po dwóch tygodniach niestety kontrolka znowu się zapaliła, ale tak jak ktoś wcześniej pisał może też to być żarnik, u mnie też brano to pod uwagę.