Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

BmW e39 520i - mam krańcówki w drzwiach a nie ma tego małego czerwonego samochodziku pod zegarami na którym pokazuje że są otwarte drzwi.Wersja jest bez poziomego wyświetlacza błędów txt-em czy li bez CC (Check Control).Tu pytanie - czy da się to dołożyć ?, gdzie to można kupić ewentualnie ?

Jak są niedomknięte drzwi to tylko nie zgasnie oświetlenie w aucie ,ale to za mało trochę ........

Są krańcówki więc chyba się da ........

Proszę o info

Dzięki z góry

Pozdrawiam

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
Hmmm - czyżby nikt nie wiedział .......... :worried:
Opublikowano
Szukałem wszędzie i dołożyć raczej się nie da -a z innego licznika wymontować ?
Opublikowano
zeby to zrobic to raczej musisz zmienic całe zegary a co do tego zeby pokazywalo otwarcie drzwi do dziwne ze wogole tego nie masz...moze cos jest nie tak?
Opublikowano
Witam

BmW e39 520i - mam krańcówki w drzwiach a nie ma tego małego czerwonego samochodziku pod zegarami na którym pokazuje że są otwarte drzwi.Wersja jest bez poziomego wyświetlacza błędów txt-em czy li bez CC (Check Control).Tu pytanie - czy da się to dołożyć ?, gdzie to można kupić ewentualnie ?

Moze sie myle (prosze mnie poprawic) ale w E39 bylo to standardem, zreszta jak zrobisz test zegarow to zaswieca sie samochodzik.

Mam wlasnie ten sam problem, bo u mnie tez funkcja ta nie dziala. Gdzies wyczytalem (chyba nawet na tym forum) ze spalily sie zarowki (o dziwo nie diody) i trzeba je wymienic. Sam jeszcze sie za to nie zabieralem bo jakos nie spieszy mi sie do rozkrecania licznika.

Opublikowano
no spoko - a jak zrobić ten test zegarów ? E39 - 520i - koniec 96r.bez CC z jednym "cypelkiem" do kasowania dziennego przebiegu w liczniku
Opublikowano
dobra już wiem jak uruchomić test zegarów - ale jest kibel ponieważ nie wyświetla mi wogóle tego czerwonego samochodu z drzwiczkami w tym oknie obok przebiegu,temperatury i dziennego przebiegu.wyświetla mi tylko ten malutki żółty z dwoma strzałakmi obok żółtej kontrolki asc (co on oznacza?),wyświetla mi też biegi chyba z automatycznej skrzynki chociaż mam manuala - kurcze o co chodzi koledzy ? :mad2:
Opublikowano
naprawde nikt nie wie ???? wydawałoby się niby proste - a jest problem :mad2:
Opublikowano

Masz manuala i przy tescie zegarow wyswietla rozklad automatycznej skrzyni? :roll:

Z tego wynika ze sa dwie mozliwosci: zegary nie od tego modelu co potrzeba albo skrzynia nie od tego modelu.

Moze poprzedni wlasciciel cos grzebal. Na pewno warto sie temu dokladniej przyjzec.

:roll:

Opublikowano

Dokładnie - podświetla biegi z automatu a nie wyświetla tego czerwonego samochodu z drzwiczkami.A co oznacza ten żółty samochód z dwoma strzałkami obok kontrolki wyłączenia asc ?

Czy możliwe że ktoś wstawił manualną skrzynie a miał automat ?

Opublikowano

Dziś byłem w autokomisie i sprawdzałem inną e39-520i ten sam rocznik 96/97 - na teście zegarów również podświetlało biegi z automatu chociaż skrzynka była w manualu więc chyba w tej kwestii jest ok.Natomiast tamta miała i ten samochodzik czerwony z kontrolą otwartych drzwi i miała przycisk w dzwigni od kierunków gdzie można było wciskając go zobaczyć średnie spalanie itp

Dlaczego u mnie nie ma tych rzeczy - podobno w e39 to był standart ? ? ?

Może u mnie jest to inaczej roziązane ?

Wkurza mnie to troszku :?

Opublikowano

Skoro nikt nie wie to lipa :cry:

A czy można to dołożyć ewentualnie jako opcje i gdzie to kupić ?

Opublikowano
Widocznie były takie wersje, znajomy tez ma 520 z początku 97 i nie ma przycisku BC i okrojony wyswietlacz.Podczas testu faktycznie wyswietla tez te kontrolki których nie ma w opcji.
Opublikowano

To już wiem ale czy jak na przykład kupiłbym zegary na których jest te autko z kontrolą otwartych drzwi to czy będą działać ?

Krańcówki są a teraz jak nie zamknie się drzwi to nie gasnie światło więc chyba czujniki są ?

I czy mozna dołożyć jakoś bc ?

Prosze o info ?