Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio borykam się z problemem lampy led. Czasem gdy rano odpalam samochód pojawia się informacja o uszkodzeniu lewego światła do jazdy dziennej i ringi nie świecą. Wystarczy wtedy zgasić samochód i odpalić go ponownie a led zapala się bez problemu. Miał ktoś podobną przygodę? Wie jak sobie z tym poradzić?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, mam ten sam problem po zmianie zarowek na diody. Diody migocza i od czasu do czasu wywala blad o uszkodzeniu zarowki swiatel pozycyjnych. U mnie wystarczy zrestartowac zarowke i problem znika np przelacz na drogowe i z powrotem na DRL i blad znika ale permanentnego rozwiazania nie znalazlem.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Czy udało się Wam rozwiązać problem ze światłami do jazdy dziennej? Mam ten sam problem - oring zapala się tylko na chwilę (1 sec) i gaśnie. Nie pomaga żaden "reset" świateł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak przed chwilą pisałem w innym poście...

Witam. Z góry zaznaczę, żę nie mam pojęcia zasady działania tych lamp od momentu gdy miałem podobny problem, ale opiszę bo może coś to wniesie do tematu. Miałem problem z jedną lampą. Ringi w niej albo zapalały się i gasły natychmiast albo wgl nie reagowały . W serwisie po kilku próbach diagnostyki i wymiany modułów stwierdzili, że lampa musi zostać wymieniona ma nową. Wiec może trzeba poszukać problemu w samych lampach?

Kasowanie błędu w zasadzie nie pomagało bo problem wracał. Po wymianie całej lampy problem znikł. Od momentu awarii minęło ponad rok. W drugiej lampie problem wgl się nie pojawił.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk