Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bmw e46 316i 1999

Po wymianie głowicy na nowe i wymianie wszystkich płynów. Po zgaszeniu silnika słychać delikatne szukanie... możliwe, że coś cię dociera... wcześniej tego nie miałem

Prosze o pomoc....

Opublikowano
.Po zgaszeniu silnika słychać delikatne szukanie... możliwe, że coś cię dociera... wcześniej tego nie miałem /quote]

Po zgaszeniu silnika nie może się nic docierać.Opisz problem dokładniej,czym lepiej się do tego przyłożysz,tym łatwiej będzie Ci pomóc.

Opublikowano
Andrzej, przeczytaj jeszcze raz to co sam napisałeś. Najpierw piszesz, że "słychać delikatne szukanie" (swoją drogą jaki dźwięk wydaje szukanie?). Jeśli to to:
wystarczy wyłączyć radio. Następnie piszesz, że "coś cię dociera". Strach myśleć co (lub kto) to może być... :shock:
Opublikowano

Samochód byl u mechanika , ponieważ olej wyciekal do głowicy

głowica została wymieniona na nowe , wszystkie uszczelki też zostali wymienione.

Po przejechaniu np 20 km . Na wyłączonym silniku słychać. Takie metaliczne cykanie

cykanie co 5 sekund przez 5 min max .

Jaka być może tego przyczyna . Czy nie ma czym się martwić... pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Samochód byl u mechanika , ponieważ olej wyciekal do głowicy

głowica została wymieniona na nowe

.

Olej,lub płyn leci na wydech

Edytowane przez maniura