Skocz do zawartości

E60 530i nieotwierający się bagażnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio pojawił się u mnie problem z otwieraniem bagażnika, nie otwierał się normalnie za każdym razem. Wyczytałem że winny może być jakiś brązowy kabel i przy poruszaniu wiązkami w bagażniku zaskakiwał a po 2 dniach teraz wróciło do normy i nie wiem czy wymieniać ten kabel czy to trzeba całą wiązkę kupić? Jaki to koszt i jak wymienić samemu? Który do dokładnie kabel.
Opublikowano
  • Autor
Widzę, ale u mnie teraz działa więc czy to na pewno kabel? I przede wszystkim nawet jak nie działało to z kluczyka otwierałem bez problemu.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Z prawego zawiasu wychodzi wiązka kabli, rozbierz to, odkręć taśmę i poszukaj popękanych kabelków. Zlutuj, zaizoluj i po problemie.

Pewnie więcej kabelków będzie popękanych, warto poprawić wszystkie uszkodzone, żeby w przyszłości uniknąć problemów.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Z prawego zawiasu wychodzi wiązka kabli, rozbierz to, odkręć taśmę i poszukaj popękanych kabelków. Zlutuj, zaizoluj i po problemie.

Pewnie więcej kabelków będzie popękanych, warto poprawić wszystkie uszkodzone, żeby w przyszłości uniknąć problemów.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Widzę, ale u mnie teraz działa więc czy to na pewno kabel? I przede wszystkim nawet jak nie działało to z kluczyka otwierałem bez problemu.

Działa bo kabel wygiął się, że albo styka albo nie robi zwarcia z sąsiadującym. W najgorszym wypadku zrobią zwarcie i wtedy padnie połowa elektryki z tyłu w aucie bo spali bezpiecznik za schowkiem z przodu. /nie pamiętam teraz który ale jeden z mocniejszych - nie działa wtedy min. klapa, centralny z tyłu i oświetlenie w suficie/