Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj wróciłem w nocy autem, przejechane prawie 70km na 0 zasięgu

dziś rano żona odpaliła auto wyjechało za brame i samochód zgasł

wlane 10l on i nie chce zapalić

Prosze podpowiedzieć jak to odpowietrzyć

2011r 525 3.0d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Włącz zapłon na pół minuty i wyłącz i tak z pięć razy i powinien odpalić , jeśli nie zagada to odpiąć klemę minusową na 15 min .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

wcześnie tak robiłem czekałem gdzieś po 15sek i jak kontrolki pogasną

teraz zrobiłem tak jak Ty mówisz

niestety maszyna nie gada

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak byś przejechał jeszcze z 20km to byś go oduczył, nie musiał byś już nigdy tankować.Nie zbadane są decyzja ludzkie.

Poluźnij nakrętką jednego wtryskiwacza gdzie doprowadzona jest rurka paliwowa z listwy i zakręć silnikiem .Jak układ się odpowietrzy, zacznie wyciekać paliwo dokręć nakrętkę i odpal.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wcześnie tak robiłem czekałem gdzieś po 15sek i jak kontrolki pogasną

teraz zrobiłem tak jak Ty mówisz

niestety maszyna nie gada

Sprawdź dokładnie bezpieczniki - masz w aucie rozpiskę ,albo instrukcja , jeśli są dobre bez diagnostyki komputerem się nie obejdzie .

ADAC w Niemczech auta z podobnymi problemami odpala

jakimś specyfikiem - plakiem albo czymś podobnym .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Dobrze że się udało

Znam przypadek używania plaka przez zimę do odpalania auta i na wiosnę silnik do wymiany .

Jednorazowe,sporadyczne użycie .