Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tutaj nowy wiec proszę o wyrozumiałość.

Proszę o naprowadzenie mnie na jakieś warsztaty które wymienia dobrze rozrzad. Chodzi mi o okolice rzeszowa.

Czy orientujecie się ile to kosztuje?

Proszę o informację. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Orientowalem się w serwisie. Koszt 3.500 zl części, robota 3.900zł wiec uważam ze 7.400 to zdecydowanie za dużo. Dużo osób twierdzi, że w normalnym warsztacie do 4 tys. Tylko gdzie te warsztaty. Oczywiście za 4 tys. nie na chińskich czesciach
Opublikowano

Ktoś coś kłamie ;) komplet rozrządu + moduł pompy oleju, który wymieniałem ostatnio to koszt jakoś 2300 brutto po rabatach (mam listę części jakbyś chciał). W tej cenie około 500zł to cena modułu pompy, więc moim zdaniem śmiało można przyjąć, że części to na pewno niecałe 2000zł. Do tego dochodzi olej i filtr, ale tego w ASO nie musisz kupować i pewnie wyjdzie 250zł. Sama robocizna wymiany rozrządu w ASO zapłaciłem 2800zł brutto po rabacie (tutaj zostałem potraktowany bardzo rozsądnie uważam). Inne warsztaty mi krzyczały 3000 netto co ciekawe (nie ASO), ale np. hypertech z Wawy bierze za taką operację koło 2500zł. Myślę, że około 2000-2500zł za wymianę na pewno się coś znajdzie.

Jeśli chodzi o Rzeszów to chyba Randal ma obcykane co gdzie warto robić. Wyślij mu priva.

.

Opublikowano
Byłem w serwisie w Jankach obok Warszawy. Zrobili mi kosztorys ile to kosztuje i co zmieniają. Całość tak jak napisałem , to jest bez rabatów. Cżyli ile wyniósł Cię cały rozrzad? I gdzie to robili? Może serwis serwisowi nie równy.
Opublikowano
Inchape Wrocław, który raczej nie jest tani :) generalnie nie wiem czy masz rabaty czy nie, ale tak po 10-15% na każdą część idzie wyrwać jak już coś kupowałeś u nich.

.

Opublikowano
Wolałbym to zrobić poza serwisem, tylko w dobrym warsztacie. Obok Rzeszowa jest niby 2 warsztaty które robią tylko BMW, ale nic nie mogę znalezc
Opublikowano

Widzisz kolego u mnie pojawia się teraz ten sam problem. Bo juz niedługo pojawi się 200 k na liczniku i chciałbym tez zrobić dla spokoju rozrząd. Z tego co się orientowałem ceny wynoszą od 3500 zł w górę.

Szkoda że tak mało mamy na forum specjalistów od mechaniki. Gorik79 jest świetny wymieniałem u niego olej w skrzyni i dyfrze. Ale do Warszawy mam ponad 250 km. Wtedy było przy okazji. Robiąc rozrząd tez wolałbym bliżej siebie.

Podepnę się czy Na terenie Śląska jest jakiś pasjonata z doświadczeniem do Naszej ulubionej marki, który jest najbardziej polecany przez forumowiczów?

Opublikowano
Przesledzilem dużo firm i jest jedną w Tarnowie bardzo dobra. Czekam teraz na wycenę. Przesledzilem części i koszt oryginalnych części to 2000-2300brutto. W Jankach w serwisie koszt calkowity wymiany 6300zl. Wcześniej liczyłem z pamięci.
Opublikowano
No właśnie :) koszt części nie jest tragiczny i to na oryginałach. Poszukać warsztatu, który dobrze zrobi za 2000zł i można przeżyć. Jak macie 320i lub 328i to zmieniajcie od razu moduł pompy.

.

Opublikowano

Polecam Motech Radek Olszewski w Dwikozach Gierlachow 71A

Facet z duża wiedza , specjalizuje się w BMW.

Ja jeżdżę do niego od kilku lat i jeszcze się nie zawiodłem.

Opublikowano
Kurdek a Ty czytasz prywatne wiadomości? wysłałem Ci już dość dawno mój cennik za wymianę rozrządu, ale z tego co widzę dalej mam w "do wysłania", czyli wydaje mi się, że nie odczytałeś mojej wiadomości.

.

Opublikowano
Na poniedziałek jestem umówiony w serwisie. Czas naprawy do 3 dni roboczych. Potem opiszę jak było. Wybrałem serwis bo okazał się najtańszy i uważam że najlepszy.
Opublikowano

Od prawie roku jeżdżę F30 320i automat i pojęcia nie mam kiedy należy zmienić rozrząd, po czym wiadomo że należy go zmienić, nie znalazłem nigdzie informacji o silniku N20B20B, czy jest na łańcuchu. Wogóle nic nie wiem, jeżdżę i choć auto ma już prawie 170k przejechane, to jak długo jeszcze pojeżdżę na tym rozrządzie?

A wracając do cen wymiany rozrządu na jesieni 2016 dowiadywałem się w Wawie Inchcape Motor to wycenili mi 6441,00zł, więc ceny o których wcześniej piszecie są bardzo atrakcyjne.

Opublikowano
Patrząc na Twój przebieg to można stwierdzić, że auto masz z 2012 roku tak? Początki f30 to koniec 2011 roku. Przez jakiś czas (myślę że do 2014) rozrzadu q tym autach lubiły się zrywać, także propożycja moja zastanów się nad tym poważnie, żeby potem nie było zdziwienia.
Opublikowano
Patrząc na Twój przebieg to można stwierdzić, że auto masz z 2012 roku tak? Początki f30 to koniec 2011 roku. Przez jakiś czas (myślę że do 2014) rozrzadu q tym autach lubiły się zrywać, także propożycja moja zastanów się nad tym poważnie, żeby potem nie było zdziwienia.

Jestem bardzo ciekaw jak Twój samochód ? Już po wymianie ?

Opublikowano
Jestem ciekawy czy ktoś z forum jest w stanie potwierdzić fakt iż w modelach F30 z pierwszych lat produkcji rzeczywiście zrywały się łańcuchy rozrządu, czy to po prostu jest jakimś mit i plotka? Ogólnie silniki benzynowe N20 są gówniane ale prawidłowe ich użytkowane i częsta regularna wymiana oleju utrzymuje ten silnik w dobrej kondycji.
Opublikowano
U mnie było slychac rozrzad i napęd pompy oleju, wiec jak wymieniac to łącznie z rozrzadem. U mojego znajomego nic nie było słychać i łańcuch został zerwany przy 110 tys. Auto odbieram jutro, a najpóźniej w pięter także dam znać.
Opublikowano
Autko odebrane w piątek. Koszt około 6.700zl. Cały rozrzad, moduł pompy, wszystkie filtry i oryginalny olej bmw. Rozrzad był w stanie kiepskim. Gość pokazywał zdjecia to masakra.