Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako ze wlasnie jestem na etapie pozbywania sie golfa 3 tdi :duh: (ponoc idealne silniki, nie moj) przymierzam sie do kupna nastepnego samochodu, na calosc nie chce wydac wiecej jak 15 tys zl (z oplatami). Auta potrzebuje na codzien, duzo jazdy po miescie, raz na miesiac trasa ok 1000km. Spalanie jest tu najwazniejszym czynnikiem... do golfa lalem orlena za 2,50 i bylo w miare okey... teraz sie zastanawiam nad e36 1.8is. + ewentualna sekwencja (podciagniemy te koszty troszke)! Nie zalezy mi na praktycznej stronie samochodu... najbardziej odpowiada mi coupe... No i moc... 90 koni w golfie... czas na wiecej :mrgreen: + tyl :roll2: ! Nie bede sie wsluchiwal w dzwiek silnika... :liar:

Biore tez pod uwage powrot do vw - ten sam golf tylko nowszy... ale BMW... po prostu moge trealizowac marzenie...

Czy IS w gazie bedzie rozsadnym roziwazaniem? Mam dosc problemow z dieslami... a to zima (nowy aku) a to swiece -160 zl, a to zas cos i koszta koszta... 2,5 tys do tylu!

Chyba ze macie inne propozycje...

Opublikowano
Napewno IS-ka Cię nie zawiedzie skoro wcześniej jezdziłes Gofem, tyle tylko że skoro potrzebujesz samochodu by duzo jeżdzić to może warto było by się zastanowic nad jakąś "5", bo samochód zdecydowanie bardziej komfortowy od trójeczki.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
ale i sporo droższy .............. jesli ma być to dobry egzemplarz
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Czy IS w gazie bedzie rozsadnym roziwazaniem? Mam dosc problemow z dieslami... a to zima (nowy aku) a to swiece -160 zl, a to zas cos i koszta koszta... 2,5 tys do tylu!

nie liczylbym na to ze eksploatacja BMW bedzie tansza od golfa, nawet jesli bedzie mial gaz. a tak poza tym to bardzo fajny samochod :D

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

nie liczylbym na to ze eksploatacja BMW bedzie tansza od golfa, nawet jesli bedzie mial gaz. a tak poza tym to bardzo fajny samochod :D

mozna jeździć 90 na godzine, to co z tego ze będą cie mijały tico :norty:

Opublikowano

Chodzi Ci o czesci czy o paliwo?

Normalnie mam zyciowego klina bo to dosc wazna sprawa, co kupie... TDIk spisywal sie swietnie, do czasu... kiedy pokolei zaczelo padac... wszystko :duh: no i siedzac w golfie nie czuje sie tak jak w coupe'i :oops:

Opublikowano

Chodzi Ci o czesci czy o paliwo?

Normalnie mam zyciowego klina bo to dosc wazna sprawa, co kupie... TDIk spisywal sie swietnie, do czasu... kiedy pokolei zaczelo padac... wszystko :duh: no i siedzac w golfie nie czuje sie tak jak w coupe'i :oops:

radzę Ci kupić E 34 520 bezpośrednio w Rzeszy i bedziesz chwalił ten dzień kiedy poraz pierwszy ruszysz NIM do przodu. możesz mi wierzyć.

A co najwazniejsze , to nie szukaj ideału. Wiadomo, ze te auta mają po naście lat, ale co ważne nie są jeszcze pełnoletnie,więc z pewnością bedą wierne,\ :cool2:

Opublikowano
a moze 325TDS?

Biore kazda opcje pod uwage! Tylko jestem dziwnie uprzedzony do diesli, tych z turbinami to w ogole :duh: No i oplaty (2,5l) Klekot silnika w golfie byl nie do zniesienia... z doswiadczenia wiem ze w bwm jest ciszej... ale czy mniej awaryjnie?No i 5 furtek... jestem obecnie w monachium i powiem Wam... opkazji nie ma,na codzien jezdze 530d w kombi (2005) lub 330 cabrio (2003), jest bajecznie... ale mi wystarczy cos z pod znaku bmw i w miare 'na nasze warunki'

Opublikowano
witam posiadam bmw 318is coupe z roku 1992 ma przejechane 224tys. przywiezione z niemiec jak narazie zrobiłem 12tys kilometrów i bez zadnych napraw . ale co do gazu to niewiem ja za gazem jakos nieprzepadam Pozdrawiam
Opublikowano

mam is-a od 3 miesięcy, zrobiłem 10 tys i moge powiedzieć tylko dobre rzeczy o tym autku, wcześniej maiałem 320i, spalanie na trasie przy spokojnej jezdzie bez problemu mieszcze sie w 7 litrach, w 320 minimalne spalanie jakie udało mi sie uzyskać to 7.4l, dynamika ok, 6 cylindrów było cichsze, ale jest ok,

kupiłem is-a ponieważ nie zakładam gazu,

jesli bym miał założyć gaz to tylko 325i.