Skocz do zawartości

e39 528i 1997r pompa wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć w rzeczonym aucie z tytułu kończy się powoli pompa wspomagania. Mechanik sprawdził że jest to pompa Luk. Obdzwonił kilka punktów z regeneracją ale nikt się nie chce podjąć naprawy.

Cena nowej to 1200-1500zł, natomiast z używaną to loteria. Nowe pompy Zf są dużo tańsze.

Czy pompę Luk można podmienić P&P na Zf?

Czy można podmienić na pompę z innego auta? Ewentualnie z jakiego?

Opublikowano
W ofercie intercarsu jest pompa regenerowana firmy Lauber, mam takową, wystarczy im odesłać dobry rdzeń. U mnie ze zniżkami mechanika wyniosło to 650zł.
Opublikowano
Cześć w rzeczonym aucie z tytułu kończy się powoli pompa wspomagania. Mechanik sprawdził że jest to pompa Luk. Obdzwonił kilka punktów z regeneracją ale nikt się nie chce podjąć naprawy.

Cena nowej to 1200-1500zł, natomiast z używaną to loteria. Nowe pompy Zf są dużo tańsze.

Czy pompę Luk można podmienić P&P na Zf?

Czy można podmienić na pompę z innego auta? Ewentualnie z jakiego?

Z tego co kiedyś było na forum, to bodajże kolega Maciej V8 dopasował coś z audi, tylko nie jestem pewien czy to było od wspomagania czy pompa wody i dotyczyło chyba silnika V. Ale jak masz trochę chęci, możesz pójść tym tropem i szukać być może w Oplach lub grupie PSA. Z drugiej strony, używka kupiona za grosze to też dobre rozwiązanie, nawet jako loteria. W razie czego, jeśli pójdziesz w używkę pomyśl o pompie z E38, daje większe ciśnienie i podchodzi prawie bez przeróbek :wink:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.