Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos moze mi powiedziec ktory rocznik jest moj silniczek 7 ostatnich liczb nie zgadza sie z vin

numer nadwozia WBAAD510202296306

numer silnika 206KA22524183

kajak
Opublikowano

z numeru nadwozia wychodzi 320i z września 87 a z numeru silnika 324td też 87 ale z października. Dziwna sprawa :shock:

Nie wiem o co tu chodzi...

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano

Moze masz E30 ze swapem ... ?

Gdzie masz akumulator?

Nie prosta lecz zakręt jest wyzwaniem ;)

http://img346.imageshack.us/img346/5111/bkp2kl.jpg

Opublikowano
W jaki sposób rozkodowałeś nr silnika że wyszedł ci 2.4 td ??
Opublikowano

Widzę, że namieszałem moją teorią o zgodności VIN z nr silnika.

Ale na razie wiem tylko tyle, że teoria działa w E28.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
akumulator jest po prawej stronie a co to jestten spown koes mowi ze rok jest 91 silnika potrzebowalem bo chcialem kupic filt powietrza kupilem a niech ktos mi powie czemu na dole tam gdzie znajduje sie filtr powietrza mam wyciety taki prostokat ktos robil to sam chyba
kajak
Opublikowano
akumulator jest po prawej stronie

:doh: z przodu czy z tylu ????!!!!

Opublikowano

Moment, od poczatku. Jak można rozpoznac (czym) rok slinika z jego numeru ?? Mi też sie nie zgadza - nie pokrywa z numerem VIN, a nie przypuszczam ze ktos zmieniał kiedykolwiek bo mam m20b20 na jetronicu.

Rapid wprowadziłeś niepokój :mrgreen:

Opublikowano
Napeano nie bo ja wóz z Niemiec przywiozłem i mam mniej wiecej udokumentowane przebiegi. Ma ok 160.000 i na tyle wnetrze wyglada. Chyba ze komuś zachciało sie wymienić silnik bo cos sie stało z orginalnym.
Opublikowano

W żadnym E30 nie będzie się zgadzać końcówka nr silnika i VIN-u. Chyba, że przypadkowo. Te numery zgadzały się w rekinach do któregoś roku (nie pamiętam do którego).

Rozkodowywanie nr silnika przez jego wpisanie w ETK nie ma sensu.

Kajak - rocznik 2-litrowego M20 możesz w przybliżeniu rozpoznać po silniku krokowym. W 1987 roku wejście i wyjście z silniczka były względem siebie przestawione o 90stopni. W 1991 powinny być w jednej linii (przelotowo jakby). Jeśli nie będziesz mógł sobie poradzić to wstaw zdjęcie swojego silnika, to popatrzymy. Filtr powietrza jest taki sam w roku 1987 i 1991. Wycięta obudowa filtra to działanie jakiegoś majsterkowicza.

NSW
Opublikowano
Oooo ! jeszcze nie dałem nikomu ostrzeżenia :norty: :wink:
Opublikowano
a czy to ma jakies znaczenie ciekawi mnie po co ty wycial. zastanawialem sie czy jakos tam czegos nie naklejic. zdiec nie zrobie bo narazie urwala mi sie linka od maski ktos moze wie jak ja otworzyc probowalem kobinerkami ciagnac i cos nie daje rady:( ile moze kosztowac taka linka
kajak
Opublikowano (edytowane)
W żadnym E30 nie będzie się zgadzać końcówka nr silnika i VIN-u. Chyba, że przypadkowo.

nadwozie - WBAAA710609162829

silnik - ****9162829

pozwolę się nie zgodzić z "guru" :roll: 7 cyfr to nie może byc przypadek przecież,

jeszcze jutro sprawdzę w E30 318 M40 jak to jest i podam cały nr silnika z 323

PS Lagadula tylko nie ostrzeżenie :nienie: :wink:

Edytowane przez piotr323
Opublikowano

Aż nie wierzę!

Pierwszy raz widzę coś takiego w E30. A już trochę ich przerobiłem.

W takim razie musimy dorobić jakąś inną teorię :lol:

NSW
Opublikowano
odpowie mi ktos z tym wycieciem obudowy filtra czy moge ja zakleic czy zostawic tak jak jest acha i jaka moze byc cena tej linki
kajak
Opublikowano

E36 mojego ojca.

Jest to 323i. Jego VIN to: AP50576

7 ostatnich symboli z numeru silnika to: 7125653.

Wiec sie niezgadza ... :roll: