Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Ambient light w F07 '11 nie działa i nie ma opcji w iDrive w dziale Settings/Lights.

Domyślam się, że trzeba będzie zakodować. Czy tylko w FRM czy trzeba również dodać 4UR w FA?

Aaa, jakie SP Daten muszę mieć, aby kodować F07? Czy to wogóle z NCS Experta ogarnę?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O NCS w F-serii to zapomnij do tego ESYS ,token i zalezy jaka psdzdata , polecam V54 jak nie jest to model po 2014 roku

ale kodowanie z FA to może być każda która jest taka sama lub nowsza niż stopień integracji samochodu (lub poszczególnego modułu bywają że maja wyzszy niż stopień całego samochodu ) F07 połączysz się przez grupę F001

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki Din! Czy icom wchodzi w grę?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki. Zakupiony.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Domyślam się, że trzeba będzie zakodować. Czy tylko w FRM czy trzeba również dodać 4UR w FA?

Doposażasz ją w Ambient light? Jeśli jest wyposażona w AL to musi mieć 4UR w VO. W tym roczniku regulacja nie odbywa się pokrętłem przy włączniku świateł?

Pozdrawiam

Jacek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest 4UR w VIN. Nie ma w iDrive.

Zgodnie z tym co mowi ASO, przed liftem powinna byc regulacja jednokolorowa w iDrive. Czy sie mylą?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mam u siebie 4UR w VIN w F07 przedliftowym i do Ambienta mam tylko pokrętło przy wyłączniku świateł. Opcji w iDrivie brak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I może tak ma być? :|

Zadzwonię do innego ASO.

Tak. Jest razem z calym oswietleniem na pokretle kolo wlacznika swiatel.. Nie powinno byc w iDrive.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik